Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο Ταμείο Ανάκαμψης η ανάπλαση του πάρκου Πυρσινέλλα

Εικόνα του άρθρου Στο Ταμείο Ανάκαμψης η ανάπλαση του πάρκου Πυρσινέλλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2022, 12:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η πρόταση του Δήμου Ιωαννιτών για την ανάπλαση και την ανάδειξη του πάρκου Πυρσινέλλα πήρε το «πράσινο φως» ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε., και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου» του υπουργείου Περιβάλλοντος. Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και η πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου για την κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας (Ιόνια Διαδρομή).

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε νωρίς σήμερα το πρωί το Γραφείο του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά.

«Προχωρά η ανάπλαση στο Πάρκο Πυρσινέλλα, ένα σημείο αναφοράς για την πόλη μας. Σε λίγο καιρό το πάρκο θα αποτελεί και πάλι πόλο έλξης τόσο για τους Γιαννιώτες όσο και για τους τουρίστες. Παράλληλα, δημιουργείται ένα  σύγχρονο δίκτυο ποδηλατοδρόμων από την Πρέβεζα έως την Πάργα για άθληση και αναψυχή. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στηρίζει τα έργα και τις παρεμβάσεις για τη βελτίωση των δημόσιων χώρων και της καθημερινότητας των πολιτών» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Αμυράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ανάπλαση του πάρκου Πυρσινέλλα έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 8 εκατ. ευρώ –η πρόταση του Δήμου Ιωαννιτών είχε προϋπολογισμό 9 εκατ. ευρώ.

Τα έργα ανάπλασης στο πάρκο Πυρσινέλλα αφορούν: ανακατασκευή δυο κεντρικών εισόδων, διαμόρφωση χώρου στάθμευσης, επανασχεδιασμό δικτύου διαδρομών, γήπεδο με χλοοτάπητα, υπαίθριο γυμναστήριο, παιδική χαρά, εκπαιδευτικούς κήπους, πάρκο ζώων συντροφιάς, χώρους στάσης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων περιμετρικά της λίμνης, συντήρηση και εξωραϊσμό κτιρίων, υπογειοποίηση δικτύων ΔΕΗ  και έξυπνες εφαρμογές για την ανάδειξη του πάρκου

Όσον αφορά το δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην Περιφερειακή Ενότητα Πάργας, από τον Παντοκράτορα Πρέβεζας μέχρι τη διασταύρωση Πάργας, η Περιφέρεια Ηπείρου είχε καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης ύψους 9 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. Ο κ. Αμυράς ανακοίνωσε ότι η πρόταση αυτή εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης με 4 εκατ. ευρώ…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3