Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο στόχαστρο η δρομίτσα και τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα

Εικόνα του άρθρου Στο στόχαστρο η δρομίτσα και τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/02/2019, 17:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια σειρά από ζητήματα θέτει σε ανακοίνωσή του ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, μετά από συναντήσεις που είχε με τοπικούς φορείς και συλλόγους.

Καταρχήν, συμφωνήθηκε ότι οποιοσδήποτε εμπλουτισμός της λίμνης Παμβώτιδας και άλλων λιμναίων της περιοχής ευθύνης μας με γόνο ψαριού, θα πρέπει να φέρει τη σύμφωνη γνώμη της επιστημονικής επιτροπής του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα προηγούμενα χρόνια, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο εμπλουτισμός της λίμνης με γόνο ψαριού γινόταν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου. Ένα ακόμη ζήτημα για το οποίο φαίνεται να υπάρχει ομοθυμία είναι η αυστηρή τήρηση της απαγόρευσης αλιείας για συγκεκριμένες περιόδους. Σε αυτό το σημείο, ο Φορέας Διαχείρισης υπενθυμίζει ότι υλοποιεί πρόγραμμα για τον περιορισμό της δρομίτσας με στόχο την αύξηση του ζωοπλαγκτόν.

Επίσης, αναδεικνύει ως σοβαρό πρόβλημα τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα με ή χωρίς πινακίδες, σχεδόν σε όλα τα συνεργεία και φανοποιεία αυτοκινήτων του λεκανοπεδίου, θέτοντας τους ιδιοκτήτες προ των ευθυνών τους. Ο Φορέας αναφέρει ότι για το ζήτημα αυτό υπήρξε συνεργασία με τον πρόεδρο του Σωματείου μηχανοτεχνιτών-φανοποιών και συναφών επαγγελμάτων Ιωαννίνων Χρήστο Μπάη (ο οποίος στη συνέχεια έθεσε το ζήτημα στον δήμαρχο Ιωαννίνων).  «Το θέμα θεωρείται επείγον και ο Φορέας Διαχείρισης από το Μάιο και μετά, θα ξεκινήσει και πάλι ελέγχους ώστε να απομακρυνθούν τα εγκαταλελειμμένα οχήματα» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back