ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο ΣτΕ και ο Δήμος Ζαγορίου

Εικόνα του άρθρου Στο ΣτΕ και ο Δήμος Ζαγορίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2017, 17:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο νομικό «μέτωπο» κατά των διοδίων της Εγνατίας στο Δροσοχώρι συμμετέχει και επίσημα ο Δήμος Ζαγορίου, μετά τη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Δήμος αποφάσισε να δώσει το παρών… στην προσφυγή που έχουν καταθέσει η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Μετσόβου και άλλοι φορείς στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε δαπάνη για τη  νομική εκπροσώπηση του Δήμου στην κατάθεση αίτησης ακύρωσης κατά της κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Υποδομών & Μεταφορών και Οικονομικών (τεύχος Β’ 1867/29-5-2017), καθώς  και για τη σύνταξη, κατάθεση και κοινοποίηση στον υπουργό Μεταφορών και Δικτύων, την Εγνατία Οδό και στο ΤΑΙΠΕΔ (στο οποίο έχει περιέλθει η εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού) αίτησης αναστολής κατά της ίδιας απόφασης με αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής και συζήτηση της αναστολής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ιδιαίτερα διαμένουν ή κινούνται από και προς το Ανατολικό Ζαγόρι θα επιβαρυνθούν οικονομικά από τη λειτουργία των νέων διοδίων. «Με την προσφυγή στο ΣτΕ επιδιώκεται να μην τεθούν σε λειτουργία τα διόδια Δροσοχωρίου, ή να διατεθούν κάρτες ελεύθερης διέλευσης στους μόνιμους κατοίκους, ή  να εφαρμοστεί η αναλογική χρέωση, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση χωρίς όμως να προσδιορίζει χρονικά την εφαρμογή του συστήματος» επισημαίνεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back