Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Στο πρόγραμμα» η αποκατάσταση της μονής Βελλάς

Εικόνα του άρθρου «Στο πρόγραμμα» η αποκατάσταση της μονής Βελλάς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/04/2020, 11:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το θέμα της άμεσης αποκατάστασης της μονής Παναγίας της Βελαΐτισσας που είχε πληγεί από το σεισμό του Οκτωβρίου 2016, είχε φέρει στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης, σε συνεργασία με την πρόεδρο του ακαδημαϊκού συμβουλίου κα Ράπτη.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη απάντησε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού «έχει θέσει σε προτεραιότητα το μνημείο. Ειδικότερα, έχει ήδη εγκριθεί χρηματοδότηση άμεσων σωστικών επεμβάσεων στις τοιχογραφίες του ναού, ενώ στην επόμενη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Ηπείρου θα εξεταστεί η μελέτη στερέωσης και αποκατάστασης του ναού, η οποία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο».

Αμέσως μετά την έγκριση της μελέτης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων θα αναζητήσει χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Μονής.

Ο κ. Καλογιάννης σε δήλωσή του τόνισε ότι «δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος, λόγω της αδιαφορίας της προηγούμενης κυβέρνησης για το μνημείο, επί δύο και πλέον χρόνια» και ότι «η έκτακτη κατάσταση λόγω του κορονοϊού δεν επέτρεψε να συνεδριάσει το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Ηπείρου, ώστε να εγκριθεί η μελέτη που ολοκληρώθηκε προ διμήνου».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back