ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στο «Πράσινο Ταμείο» η λίμνη Ριαχόβου

Εικόνα του άρθρου Στο «Πράσινο Ταμείο» η λίμνη Ριαχόβου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/11/2022, 23:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Χρηματοδότηση ύψους 280.000 ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο» εξασφάλισε ο Δήμος Πωγωνίου για το έργο με τίτλο «Ανάδειξη περιοχής ‘Ντοβρίτσι’» στο Ριάχοβο Άνω Καλαμά.

Πρόκειται για την περιοχή γύρω από τη μικρή λίμνη «Ντοβρίτσι», την οποία ο Δήμος Πωγωνίου ευελπιστεί ότι θα την αναδείξει σε πόλο έλξης τουριστών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, γύρω από τη λίμνη, θα κατασκευαστούν έργα εξυπηρέτησης των επισκεπτών (τραπεζόπαγκοι, ψησταριές, κιόσκια κ.λπ.), θα γίνουν καθαρισμοί βλάστησης και διαμόρφωση χώρων εστίασης (πικ-νικ), σήμανση διαδρομών και χώρων και διαμόρφωση μονοπατιών περιμετρικά της μικρής λίμνης.

«Ο Δήμος Πωγωνίου είναι ευλογημένος με πλούσιο φυσικό κάλλος και σημεία που μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν προορισμό για επισκέπτες και τουρίστες αλλά παράλληλα να αποτελέσουν χώρους αναψυχής για τους δημότες μας. Προχωρούμε βήμα-βήμα τον σχεδιασμό μας για τουριστική ανάπτυξη του Δήμου συνδυάζοντας σημεία φυσικού ενδιαφέροντος με την ιστορία της περιοχής, τον πολιτισμό, τα μουσεία και τη λαογραφία του Πωγωνίου ώστε πολύ σύντομα η περιοχή μας να αποτελεί βασική επιλογή για επισκέπτες και τουρίστες» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κώστας Καψάλης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back