Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Στήριξη του αγροτικού κόσμου» ζήτησε η Μ. Τζούφη

Εικόνα του άρθρου «Στήριξη του αγροτικού κόσμου» ζήτησε η Μ. Τζούφη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/09/2022, 20:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με τη διοίκηση της Ένωσης Αγροτών Ιωαννίνων συναντήθηκε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μερόπη Τζούφη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της κας Τζούφη, συζητήθηκαν κυρίως θέματα όπως οι καθυστερήσεις στον καθορισμό της τιμής του γάλακτος από τις μεγάλες βιομηχανίες, η επανεξέταση των όρων του προγράμματος για τους νέους αγρότες και η δυνατότητα των πτηνοτροφικών μονάδων να προχωρήσουν σε αυτοπαραγωγή ενέργειας για να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή ακρίβεια.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης ανέφεραν ότι «στην περιοχή των Ιωαννίνων καταγράφεται μείωση του αριθμού των κτηνοτρόφων κατά -12%, ενώ οι τιμές των ζωοτροφών έχουν αυξηθεί κατά +100%».

Η κα Τζούφη μετέφερε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον πρωτογενή τομέα (κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, θέσπιση αφορολόγητου στις 10.000 ευρώ, ανακατεύθυνση μέρους των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης προς χρηματοδότηση των αγροτών και κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών» και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν «μικροπιστώσεις χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις για τους αυτοαπασχολούμενους αγρότες, επέκταση του επιδόματος μητρότητας και στις αγρότισσες από τους 4 στους 9 μήνες».

Τέλος, σημείωσε ότι «ο χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το… 2023 δε λύνουν κανένα πρόβλημα. Ειδικά για τα Γιάννενα και την Ήπειρο, έναν τόπο με βαρύ χειμώνα, με δυσκολίες στις μετακινήσεις, με μικρές αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες, με φτώχεια και ανεργία, οφείλουμε όλες και όλοι να στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο και την πρωτογενή παραγωγή».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back