Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην υφυπουργό η «Πίνδος»

Εικόνα του άρθρου Στην υφυπουργό η «Πίνδος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/09/2019, 21:45
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θέλει «ευέλικτους και αποτελεσματικούς συνεταιρισμούς» μετέφερε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή στη διοίκηση του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού «Ιωαννίνων» Πίνδος. Την κ. Αραμπατζή επισκέφθηκαν ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Ανδρέας Δημητρίου και ο γενικός διευθυντής, με αφορμή το επικείμενο νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Μετά τη συνάντηση, η υφυπουργός χαρακτήρισε την «Πίνδο» «συνεταιρισμό-πρότυπο». «Τέτοιους συνεταιρισμούς έχει ανάγκη η χώρα μας. Τέτοιους συνεταιρισμούς θέλουμε να ενισχύσουμε ώστε να παίξουν ακόμη πιο ενεργό ρόλο στην αγορά προς όφελος των καταναλωτών και φυσικά των παραγωγών καθώς και να βρουν μιμητές σε τομείς της αγροτικής οικονομίας» δήλωσε.

Μεταξύ της υφυπουργού και της διοίκησης, έγινε συζήτηση και για άλλα θέματα. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο αίτημα του συνεταιρισμού για τον μη συνυπολογισμό στον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, η κ. Αραμπατζή τόνισε: «Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι ο ΕΝΦΙΑ πρόκειται να επανεξεταστεί συνολικά το 2020 και στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να εξεταστεί και το συγκεκριμένο ζήτημα». Για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων, η υφυπουργός είπε ότι πρόκειται για κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης κι έχουν ήδη δοθεί εντολές για εντατικοποίηση των ελέγχων.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back