Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στην αντεπίθεση για τον Φόνσι…

Εικόνα του άρθρου Στην αντεπίθεση για τον Φόνσι…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/01/2018, 16:45
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με επιθετικό τρόπο ο ΠΑΣ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Νταβίντ Λόπες Ναδάλες, στο ίδιο ύφος που είχε ανακοινώσει τη διακοπή με τον Πασχαλάκη, το περασμένο καλοκαίρι. Η ανακοίνωση πάντως έχει κάποιες αντιφάσεις, καθώς σημειώνει ότι είναι κοινή συναινέσει, αλλά λέει ευθέως ότι ο παίκτης ήθελε να φύγει από τα Γιάννενα για να πάει στον Απόλλωνα. «Την περίοδο του παιχνιδιού με τον Απόλλωνα Σμύρνης και πιο συγκεκριμένα μετά τον αγώνα, ο ποδοσφαιριστής είχε ζητήσει άδεια από τον προπονητή της ομάδας μας να παραμείνει στην Αθήνα για 3 ημέρες συνοδευόμενος από τη γυναίκα του. Σε εκείνο το σημείο ξεκίνησαν και οι επαφές του με την ομάδα του Απόλλωνα. Η ομάδα μας είχε προγραμματίσει την διακοπή των Χριστουγέννων και την αναχώρηση των ποδοσφαιριστών να γίνει στις 22 Δεκεμβρίου. Πάλι με αίτημα του ο Ναδάλες ζήτησε να αναχωρήσει νωρίτερα, στις 18 Δεκεμβρίου, λόγω και του τραυματισμού που είχε την περίοδο, όπου και για άλλη μία φορά η ομάδα του έδωσε άδεια οπότε και αναχώρησε στις 18». Στη συνέχεια, η ΠΑΕ αναφέρει ότι ο «manager – δημοσιογράφος» (άγνωστο πώς συμβιβάζονται αυτές οι δύο επαγγελματικές ιδιότητες…) κ. Κατεργιαννάκης είχε συμφωνήσει στη διάρκεια και στο ύψος αμοιβής του συμβολαίου με τον Απόλλωνα, οπότε ο Ναδάλες έκανε χρήση του δικαιώματός του για προσφυγή.

Σημειωτέον ότι οι παίκτες που κατέθεσαν προσφυγή είχαν δικαίωμα να το κάνουν, καθώς η ΠΑΕ τους όφειλε χρήματα. Το πώς το χειρίστηκαν στη συνέχεια είναι μια άλλη υπόθεση που έχει να κάνει με τη σχέση τους με την ΠΑΕ, αλλά το δικαίωμα το είχαν, έστω και αν καταγγέλλονται για τη χρήση του.

Σύμφωνα με την ΠΑΕ λοιπόν, όταν ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης ενημερώθηκε για την προσφυγή και μετά την επιστροφή του ποδοσφαιριστή από τις διακοπές των Χριστουγέννων, συναντήθηκε μαζί του στις 29 Δεκεμβρίου στο Sofitel στην Αθήνα, με παρόντες το διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Νιαρχάκο, τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, το Ναδάλες και την γυναίκα τη σύζυγό του. «Εκεί έγινε πρόταση στον ποδοσφαιριστή για επέκταση συμβολαίου για 2,5 χρόνια, με διπλάσιες αποδοχές σε σχέση με πριν και 20.000 ευρώ προκαταβολή με την υπογραφή του συμβολαίου» αναφέρει η ΠΑΕ. Ο Ναδάλες, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣ, αρνήθηκε «και δήλωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει πλεόν στα Ιωάννινα για τους λόγους ότι δεν του δόθηκαν ευκαιρίες στην ενδεκαδα σε σύγκριση με τον Κούτρη συγκεκριμένα που βρισκόταν στην ομάδα μας την περίοδο 2016-17, δεν μπορεί πλέον να μένει στην πόλη των Ιωαννίνων γιατί τον κούρασε και δεν περνάει καλά». Ο ΠΑΣ συμπεραίνει ότι ο Ναδάλες, ισχυριζόμενος τα παραπάνω «έδειξε ολοφάνερα ότι είχε έρθει ήδη σε συμφωνία με τον Απόλλωνα».

Εν κατακλείδι, η ΠΑΕ χαρακτηρίζει την πράξη του ποδοσφαιριστή και του μάνατζέρ του «καταδικαστέες»: «Η ομάδα μας παρόλο την εμπιστοσύνη που έδειξε στον ποδοσφαιριστή όλη αυτή την περίοδο αλλά και παράλληλα τιμώντας τον όλο αυτό το διάστημα με την φανέλα του βασικού, κρίνει αδικαιολόγητη την συμπεριφορά αυτή αλλά και την συμπεριφορά του manager του που δεν έλαβε υπόψιν κάποια πράγματα, δείχνοντας ασέβεια απέναντι στους ανθρώπους που τον ανέδειξαν και του προσέφεραν σπίτι στην πόλη των Ιωαννίνων».

Βέβαια, η ΠΑΕ δεν αναλύει το γεγονός ότι παίκτες, βασικοί μάλιστα, συνιστούν δικαίωμα προσφυγής, που αποδυναμώνει την ομάδα. Τώρα πάντως, με τα χρήματα της μεταγραφής του Μαυροπάνου, αναμένεται να ομαλοποιηθούν τα πράγματα και να ενισχυθεί η ομάδα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.





ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back