ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παιδικές χαρές (ξανα)φτιάχνονται…

Εικόνα του άρθρου Παιδικές χαρές (ξανα)φτιάχνονται…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2023, 19:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παιδικές χαρές: Ένα χρονίζον πρόβλημα για τον Δήμο Ιωαννιτών. Παιδικές χαρές φτιάχνονται, παιδικές χαρές καταστρέφονται, παιδικές χαρές κλείνουν, παιδικές χαρές ξαναφτιάχνονται και πάει λέγοντας.

Αυτή τη φορά, με 325.000 ευρώ (αρχικός προϋπολογισμός), ο Δήμος προχωρά στην αποκατάσταση και την πιστοποίηση 35 παιδικών χαρών. Όπως ανακοινώθηκε, η σύμβαση του έργου μεταξύ δημάρχου και αναδόχου υπογράφηκε.

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, αναφέρεται ότι οι περισσότερες από τις συγκεκριμένες παιδικές χαρές είχαν επισκευαστεί και πιστοποιηθεί μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος». «Όμως στην πορεία υπέστησαν ζημιές ή καταγράφηκαν φθορές. Έτσι ξεκινά η αποκατάστασή τους και παράλληλα η διαδικασία για την πιστοποίησή τους» αναφέρεται.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς υπογράμμισε ότι «οι παιδικές χαρές αποτελούν προτεραιότητα της δημοτικής αρχής. Οι παρεμβάσεις που ανά τακτά διαστήματα υλοποιούνται δεν αρκούν αφού θα πρέπει να τύχουν της φροντίδας και της μέριμνας όλων. Αυτό που προέχει είναι να περιοριστούν οι βανδαλισμοί στα παιχνίδια όπως και η κακή χρήση κυρίως από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας». Υπογράμμισε επίσης ότι το αμέσως επόμενο διάστημα (χωρίς να το προσδιορίσει επακριβώς) οι 35 παιδικές χαρές θα παραδοθούν.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back