Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

40 «ανανεωμένες» παιδικές χαρές…

Εικόνα του άρθρου 40 «ανανεωμένες» παιδικές χαρές…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/03/2021, 15:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη διαδικασία της πιστοποίησης 40 παιδικών χαρών, οι οποίες θα παραδοθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, βρίσκεται ο Δήμος Ιωαννιτών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, ολοκληρώνονται οι εργασίες ανακατασκευής σε 25 παιδικές χαρές οι οποίες χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Οι φάκελοι των 17 από αυτές έχουν αποσταλεί για πιστοποίηση στην αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Δήμος ανακατασκευάζει με ίδιους πόρους κι άλλες 15 παιδικές χαρές σε διάφορα σημεία της πόλης οι οποίες επίσης θα πιστοποιηθούν.

Παράλληλα με χρηματοδότηση από το Κληροδότημα Κατσάρη θα ξεκινήσει η πλήρης ανακατασκευή της παιδικής χαράς στο ομώνυμο πάρκο (στην παραλίμνια περιοχή, στο λιμανάκι), που είναι μία από αυτές που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό παιδιών κυρίως κατά τη θερινή περίοδο.

«Έγινε μία μεγάλη προσπάθεια και ολοκληρώνεται η πιστοποίηση για 40 παιδικές χαρές. Οι παιδικές χαρές είναι ένας ζωντανός χώρος και θα πρέπει όλοι μαζί, Δήμος και πολίτες να τις διατηρήσουμε σε άριστη κατάσταση. Πιστεύουμε ότι στην έκκληση αυτή θα ανταποκριθούν όλοι και θα διαφυλάξουμε τους χώρους αυτούς από βανδαλισμούς και καταστροφές», αναφέρει σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς.

Προς το παρόν πάντως, βάσει των κυβερνητικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, δεν επιτρέπεται η παραμονή σε δημόσιους χώρους, με τη λειτουργία των παιδικών χαρών να έχει ανασταλεί μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back