ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Φιλόδημος» για τις παιδικές χαρές

Εικόνα του άρθρου «Φιλόδημος» για τις παιδικές χαρές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/06/2018, 20:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» μπαίνουν 19 προς αναβάθμιση παιδικές χαρές και δημιουργούνται ακόμα έξι. Από το πρόγραμμα εξασφαλίζονται 281.000 ευρώ, χρήματα τα οποία προστίθενται στα 119.000 ευρώ που θα διαθέσει ο Δήμος Ιωαννιτών από τον προϋπολογισμό του για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών σε όλη του την έκταση.

Μετά το τέλος των παρεμβάσεων, ο Δήμος θα έχει συνολικά 63 πιστοποιημένες παιδικές χαρές. Ήδη έχουν πιστοποιηθεί 25 παιδικές χαρές, έξι ακόμα βρίσκονται στο τελικό στάδιο και σε άλλες επτά έχουν αρχίσει οι πρώτες εργασίες.

Οι παιδικές χαρές θα εξοπλιστούν με όργανα, φωτισμό και δάπεδα, ενώ στόχος είναι να απορροφηθούν εντός του 2018 οι πόροι από το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε το 2019 να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις από ίδιους πόρους.

«Η ενίσχυση που έρχεται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ ουσιαστικά μας δίνει την ώθηση να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα και σε περισσότερες παιδικές χαρές, τη διαδικασία αναβάθμισης – πιστοποίησης, με στόχο κάθε δημοτικό και τοπικό διαμέρισμα του Δήμου μας να έχει μια ασφαλή και πιστοποιημένη παιδική χαρά», δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημήτρης Κατηρτσίδης.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back