ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα ο Χαλίφα Χάφταρ

Εικόνα του άρθρου Στην Αθήνα ο Χαλίφα Χάφταρ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2020, 23:47
ΕΛΛΑΔΑ

Ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ (Khalifa Haftar), έφθασε απόψε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και σε εξέλιξη είναι ιδιωτική συνάντηση.

Αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στη μία μετά το μεσημέρι, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ. Νωρίτερα, στις 9.20 το πρωί, ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η επίσκεψη έρχεται λίγες μέρες πριν από τη διάσκεψη στο Βερολίνο για τη Λιβύη, στην οποία η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί, ενώ ο Λίβυος στρατάρχης είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τον αποκλεισμό.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας δήλωσε ότι Χαλίφα Χάφταρ δεσμεύεται σε μια εκεχειρία στη χώρα, επιβεβαίωσε σε ένα tweet το γερμανικό ΥΠΕΞ στο Βερολίνο.

«Είναι ένα καλό μήνυμα που δηλώνει πρόθυμος να διατηρήσει την εκεχειρία», επεσήμανε από την πλευρά της η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

«Στη διάσκεψη της Λιβύης πρέπει πάνω απ' όλα να δούμε ότι το εμπάργκο όπλων εφαρμόζεται ξανά, το οποίο έχει συμφωνηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, όμως δυστυχώς δεν τηρείται», σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.


Και ο Πομπέο

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα μεταβεί στη Γερμανία για να λάβει μέρος στην διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορτέιγκους.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα ταξιδέψει στο Βερολίνο στις 19 Ιανουαρίου για να συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη, που διοργανώνουν η Γερμανία και τα Ηνωμένα Έθνη, ως μέρος του σχεδίου τριών σημείων που σκιαγράφησε ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΟΗΕ Γασάν Σαλαμέ στο Συμβούλιο Ασφαλείας», τόνισε η Ορτέιγκους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back