ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη φάση ελέγχου για τις φοιτητικές εστίες

Εικόνα του άρθρου Στη φάση ελέγχου για τις φοιτητικές εστίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2018, 14:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τι προσπάθειές της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της φοιτητικής στέγης που προκαλεί συνεχή ζητήματα, καθώς φοιτητές-τριες που δεν μπορούν να «υποστηρίξουν» τη δαπάνη στέγασης, μένουν εκτός εστιών, ανακοίνωσε η πρυτανική αρχή.

Ξεκινώντας αντίστροφα, η Περιφέρεια Ηπείρου αποφάσισε να καταβάλλει χρηματική ενίσχυση για «την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών στέγασης των φοιτητών του Ιδρύματος σε ξενοδοχεία της πόλης των Ιωαννίνων για το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019».

Επίσης, η πρυτανεία αναφέρει ότι δημοσιεύτηκε η απόφαση για τη χορήγηση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, του ποσού του στεγαστικού δικαιώματος ύψους 2.338.000 ευρώ, το οποίο θα διανεμηθεί στους-στις δικαιούχους.

Τα οριστικά αποτελέσματα για τη διανομή των δωματίων των φοιτητικών εστιών ανακοινώθηκαν και βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος των αιτήσεων επανεξέτασης και επανεκτίμησης των στοιχείων των πρωτοετών φοιτητών και της οριστικής επιλογής τους. Αναμένεται επίσης, σχετική ανακοίνωση για τους πρωτοετείς μεταπτυχιακούς και τους υποψήφιους διδάκτορες του ιδρύματος.

«Παρά τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συνεχίζει να υποστηρίζει την έρευνα και τη διδασκαλία, αλλά και να ενισχύει με κάθε τρόπο τη φοιτητική μέριμνα» τονίζει το ίδρυμα και συμπληρώνει ότι «θα ενισχυθούν στο άμεσο μέλλον οι δομές της φοιτητικής μέριμνας και θα διευρυνθεί το πρόγραμμα παροχής στέγης σύμφωνα με εισοδηματικά και ανθρωπιστικά κριτήρια».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back