ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη Βουλή η αιθαλομίχλη των Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Στη Βουλή η αιθαλομίχλη των Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/01/2024, 15:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Αριστεράς Μερόπη Τζούφη, ζητάει, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, άμεση λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Η ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη.

Η κα Τζούφη σημειώνει ότι οι «πολίτες δυσκολεύονται να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες λόγω των αυξημένων τιμών ενέργειας και τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος» και αφήνει αιχμές για τους αρμόδιους φορείς, λέγοπντας ότι παραμένουν απλοί παρατηρητές: «Τόσο η Περιφέρεια Ηπείρου όσο και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων».

Καλεί τον αρμόδιο υπουργό «να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις και μέτρα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης και της αιθαλομίχλης, όπως και αν προτίθεται να ανακατευθύνει εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους ώστε να λυθούν τα ενεργειακά και περιβαλλοντικά προβλήματα των Ιωαννίνων».

Είναι η δεύτερη θεσμική παρέμβαση για το θέμα μέσα σε δύο μέρες, μετά από αυτή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
Τζαναρντι
Τώρα σωθήκαμε... Σωστή βέβαια η επερώτηση αλλά αμφιβάλω αν θα δοθεί άμεση απάντηση, πόσο μάλλον άμεση λύση στο πρόβλημα. Μάλλον θα ακούσουμε πάλι διαπιστώσεις και ευχολόγια..
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back