ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΣτΕ ενόχλησε τον κ. Βορίδη

Εικόνα του άρθρου Το ΣτΕ ενόχλησε τον κ. Βορίδη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/12/2022, 11:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Εσωτερικών με την κάπως… τεταμένη σχέση με τις δημοκρατικές διαδικασίες και θεσμούς, τα έβαλε στη Βουλή με το ΣτΕ για την απόφαση που ακύρωσε την αντιδημοκρατική παρέμβαση του προκατόχου του στο υπουργείο, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας στον εμπνευστή του συστήματος της απλής αναλογικής Πάνο Σκουρλέτη, ο κ. Βορίδης είπε μεταξύ άλλων ότι «η απόφαση του ΣτΕ έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλη ανησυχία στους ΟΤΑ».

Έβαλε μπροστά την «ανησυχία των ΟΤΑ» για να δικαιολογήσει τη θέση του, λέγοντας ότι ««πάντα εμείς συμμορφωνόμαστε με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Θα συμμορφωθούμε απολύτως» αλλά ταυτόχρονα, όπως είπε, «θα διασφαλίσουμε την κυβερνησιμότητα των δήμων. Και τα δύο θα γίνουν».

Το αντιδημοκρατικό «πνεύμα Θεοδωρικάκου» συνεχίζεται και από τον κ. Βορίδη, ο οποίος έχει πολύ διαφορετικές πολιτικές καταβολές από τον προκάτοχό του. Η απόφαση του ΣτΕ έκανε το αυτονόητο, ακύρωσε μια πρωτόγνωρη παρέμβαση για τα δεδομένα της χώρας, σε εκλογικό αποτέλεσμα και δεν βελτίωσε τις δεδομένες αδυναμίες του νόμου Σκουρλέτη. Όσο για την «κυβερνησιμότητα», η ουσία των δηλώσεων του κ. Βορίδη θα πρέπει να αναζητηθεί κυρίως στην «πολιτική συναλλαγή»…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back