Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στ. Καλογιάννης: Ο «λαϊκισμός των αιρετών και του υπουργείου»

Εικόνα του άρθρου Στ. Καλογιάννης: Ο «λαϊκισμός των αιρετών και του υπουργείου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/12/2017, 01:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για «αιρετούς που συναγωνίζονται το υπουργείο Υποδομών σε λαϊκισμό» αλλά και για «φορείς όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο που σιωπούν προκλητικά» κάνει λόγο ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης όσον αφορά την υπόθεση των διοδίων στην Εγνατία οδό και το «ελευθέρας» σε κατοίκους γειτονικών με τους σταθμούς διοδίων περιοχών.

Για τον κ. Καλογιάννη, η μόνη εφικτή και δίκαιη λύση είναι η άμεση εφαρμογή των ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων, αναφέροντας μάλιστα ότι ο ίδιος, ως αναπληρωτής υπουργός, είχε δώσει σχετική εντολή τον Μάρτιο του 2013, η οποία όμως «παραμένει αναιτιολόγητα ανεφάρμοστη». Χαρακτηρίζει δε τα όσα έχουν γίνει για το θέμα των διοδίων στην Εγνατία από το υπουργείο Υποδομών ως «μια ιστορία λαϊκισμού, ανευθυνότητας, υποκρισίας και πολιτικής ανικανότητας», παραπέμποντας στις τρεις τελευταίες υπουργικές αποφάσεις. Στα τέλη Νοεμβρίου, το υπουργείο Υποδομών είχε ανακοινώσει την απόφασή του να μην καταβάλλουν διόδια επί της Εγνατίας οδού οι κάτοικοι ορισμένων μόνον περιοχών, με την προϋπόθεση της κατάρτισης του ηλεκτρονικού καταλόγου (σ.σ. η σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή στο υπουργείο Υποδομών άνοιξε προχτές).

Με χτεσινή του απόφαση, ο υπουργός Υποδομών ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που ήταν σίγουρο θα γίνει από την πρώτη στιγμή: Ότι οι απαλλαγές θα ισχύσουν μέχρι την παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου σε ιδιώτη. Δύο μέρες πριν, είχε προηγηθεί μία άλλη απόφαση η οποία έλεγε το αντίθετο, αλλά διορθώθηκε τελικά. «Ο εμπαιγμός των συμπολιτών μας είναι πρωτοφανής. Σήμερα, όλοι όσοι διέρχονται από την Εγνατία, υποχρεώνονται να καταβάλουν κανονικά το αντίτιμο των διοδίων τελών, στους παλιούς και τους νέους σταθμούς, τους οποίους υποσχόταν να καταργήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Παράλληλα, το υπουργείο επιχειρεί να υπονομεύσει τον διαγωνισμό παραχώρησης της Εγνατίας οδού, που είναι ορισμένος για τον ερχόμενο μήνα» τονίζει ο κ. Καλογιάννης σε ανακοίνωσή του.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back