ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στ. Καλογιάννης για τον περιφερειακό ΦοΔΣΑ

Εικόνα του άρθρου Στ. Καλογιάννης για τον περιφερειακό ΦοΔΣΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/12/2020, 21:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην… υπενθύμιση ότι υφίσταται ένας περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων με προτεινόμενη ενιαία τιμολογιακή πολιτική, η οποία έχει υιοθετηθεί από τον περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), προχώρησε ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης, με αφορμή τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου και δήμαρχο Δωδώνης Χρ. Ντακαλέτση.

Ο κ. Καλογιάννης, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη διαχείριση των απορριμμάτων και τους Φορείς πρέπει να είναι σταθερό, όπως και ότι απαιτείται να ολοκληρωθούν και τεθούν σε λειτουργία όλα τα σχετικά έργα στην Περιφέρεια. Είναι σαφές ότι ο βουλευτής εκφράζει εμμέσως πλην σαφώς τη διαφωνία του με την πρωτοβουλία των δημοτικών αρχών Ιωαννίνων και Ζίτσας για τη δημιουργία ενός ΦοΔΣΑ σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Κατά τα άλλα, ο κ. Καλογιάννης συζήτησε με τον κ. Ντακαλέτση διάφορα θέματα που αφορούν τον Δήμο Δωδώνης, όπως είναι η ανάδειξη της κοιλάδας του Λούρου, με τον βουλευτή να αναφέρει ότι το υπουργείο προτείνει την τμηματική οριοθέτηση του ποταμού. Ο δήμαρχος Δωδώνης έθεσε και το ζήτημα της αξιοποίησης του κλειστού εδώ και χρόνια τουριστικού περιπτέρου που βρίσκεται στη Βουλιάστα, στις πηγές Λούρου. Ο Δήμος έχει ζητήσει την παραχώρηση του ακινήτου από την ΕΤΑΔ ΑΕ. Ο κ. Καλογιάννης δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί για το θέμα με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ Αντώνη  Μπέζα (πρώην βουλευτή της Θεσπρωτίας).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back