ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Σπιλώνουν χαρακτήρες και οικογένειες»

Εικόνα του άρθρου «Σπιλώνουν χαρακτήρες και οικογένειες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2019, 14:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην επίθεση της τοπικής ΝΔ που πρακτικά, ζητάει την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, παρότι η θητεία της δεν έχει ακόμα λήξει, απαντάει η συνδικαλιστική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη δομή.

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείων κατηγορεί ευθέως τη ΔΑΚΕ για την ανακοίνωσή της, λέγοντας ότι πρακτικά επιτίθεται στη διοίκηση, όταν αυτή παίρνει αποφάσεις που διαφυλάσσουν το δημόσιο χαρακτήρα και λειτουργία του νοσοκομείου (σημείο που άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις ωστόσο, όπως το ΠΑΜΕ, έχουν αμφισβητήσει) και σημειώνει ότι για τις «αιτιάσεις για κακοδιαχείριση και προσλήψεις ημετέρων οι εξηγήσεις δόθηκαν από τον Διοικητή και δεν έχουμε λόγους να αμφισβητήσουμε τα επιχειρήματα που πρόβαλε. Στο κάτω-κάτω τα αρμόδια όργανα που έχουν και όλα τα στοιχεία μπορούν να τα ελέγξουν και να αποφανθούν».

Σημειώνει ότι ουσιαστικά η ΔΑΚΕ με την ανακοίνωση, προετοιμάζει το έδαφος «για παραχώρηση  υποστηρικτικού  έργου (οικονομική, τεχνική υπηρεσία κλπ.) σε ιδιώτες και το χειρότερο να υποτιμήσουν τις λειτουργίες του 4ου κτιρίου γιατί αυτό εξάλλου είχε σχεδιαστεί  για ιδιώτες. Παράλληλα προσπαθούν να απαξιώσουν το έργο που έχει γίνει στην δημόσια υγεία και ειδικά στις δομές υγείας της πόλης μας, σπιλώνοντας χαρακτήρες και οικογένειες και στηρίζοντας τους μηχανισμούς της ρουσφετολογίας του ΠΓΝΙ».

Παραθέτει μια «σύγκριση πεπραγμένων» των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και  καταλήγει τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είναι καιρός πλέον και τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΝΔ να ενδιαφερθούν για την δημόσια υγεία και όχι για την προσωπική τους ανέλιξη στην κομματική ιεραρχία. Κάθε πράξη, κάθε έργο μικρό ή μεγάλο που θα στοχεύει στην καθολική δωρεάν δημόσια υγεία θα μας βρίσκει αρωγούς ενώ θα αντιταχθούμε σε κάθε ίσως, σαν και εάν που θα αφορά την δημόσια υγεία και τους λήπτες της».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back