Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παλαιοκομματισμός στο φουλ…

Εικόνα του άρθρου Παλαιοκομματισμός στο φουλ…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/09/2019, 15:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΔΑΚΕ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, η πιο πιστή στην κομματική γραμμή συνδικαλιστική κίνηση της ΝΔ, επιτίθεται στο διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Βασίλη Τσίκαρη και κατ’ επέκταση, στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση χρησιμοποιεί αυστηρά λαϊκίστικη ορολογία, που θυμίζει λίγο «συνδικαλιστικές μάχες» του δικομματισμού, προ εικοσαετίας. 

Η ΔΑΚΕ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «άφησε καμένη γη» και τον πρώην διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Νικολόπουλο για «ρουσφετάκια του κολλητού του, του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Βασίλη Τσίκαρη και υπέγραψε την απόφαση πρόσληψης επικουρικού προσωπικού για το νοσοκομείο».

Η ΔΑΚΕ παίρνει θέση κατά των προσλήψεων λέγοντας «πρόκειται για προσωπικό που αφ’ ενός μεν δεν καλύπτει τις ανάγκες πρώτης προτεραιότητας του νοσοκομείου (π.χ. νοσηλευτές για το 4ο κτήριο), αλλά πλασματικές ανάγκες (π.χ. λογιστήριο)» και ότι πρόκειται για προσωπικό «που πληρώνεται αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου και διορίζεται με μια εσωτερική διαδικασία που γίνεται με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και της αρμόδιας Υγειονομικής Περιφέρειας και όχι υπό την επίβλεψη του Α.Σ.Ε.Π.».

Επίσης, τον κατηγορεί αναδρομικά για την πρόσληψη συγγενικού του προσώπου, υπόθεση για την οποία ο κ. Τσίκαρης έχει απαντήσει δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις. 

Η ΔΑΚΕ τέλος, υπερθεματίζει κατηγορώντας τον κ. Τσίκαρη ότι «διαφημίζει έργα της Περιφέρειας (όπως τα νέα πλυντήρια ή η χρήση υγραερίου για τις ενεργειακές ανάγκες του Νοσοκομείου) σαν δικά του έργα και επιτεύγματα», δίνοντας έτσι εύσημα στον… πιο αρεστό της πολιτικά, περιφερειάρχη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back