ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Σπασμένο τηλέφωνο» με τον υπουργό Τουρισμού

Εικόνα του άρθρου «Σπασμένο τηλέφωνο» με τον υπουργό Τουρισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/06/2021, 18:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος πριν από μια εβδομάδα, μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, προκάλεσαν την αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας και αρμόδιου για τον τουρισμό Στράτο Ιωάννου.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, ο κ. Ιωάννου κατηγόρησε τον κ. Ριζόπουλο ότι με τις δηλώσεις του δυσφημεί την Ήπειρο και στη συνέχεια επικαλέστηκε τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Θεοχάρη. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης, ο κ. Θεοχάρης τού είπε (με τον κ. Ιωάννου να κρατάει σημειώσεις) ότι «ο κ. Ριζόπουλος περιγράφει προσωπικές του απόψεις που δεν ανταποκρίνονται στις δικές του απόψεις. Δεν χρειάζομαι τον κ. Ριζόπουλο να με βοηθήσει. Έχω υπηρεσία Τύπου που θα μπορούσε να δημοσιοποιήσει την άποψή μου. Όλη  η χώρα γνωρίζει τις απόψεις μου, γνωρίζει πόσο πιστεύω στην Ήπειρο, η οποία σαφώς είναι  τουριστικός προορισμός και το έχω πει επανειλημμένως δημοσίως. Όποιος κάνει τέτοιες δηλώσεις, βλάπτει την Ήπειρο».

Και μετά τα «μού είπε ο κ. Θεοχάρης» του κ. Ιωάννου, ο κ. Ριζόπουλος επανήλθε με νέα επικοινωνία με τον υπουργό Τουρισμού. «Ο κ. Θεοχάρης τού είπε» ότι «η δουλειά του είναι να σέβεται όλες τις απόψεις». Κατά τα άλλα κατηγόρησε (και με ανακοίνωση) τον κ. Ιωάννου ότι παραποίησε τη συζήτηση που είχε με τον κ. Θεοχάρη και επέμεινε ότι «το ότι η Ήπειρος δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό είναι μέγιστη αποτυχία της σημερινής περιφερειακής αρχής και προσωπικά του κ. Ιωάννου, που έχει την ευθύνη του τουρισμού».

Και όπως πρόσθεσε αναφερόμενος στον κ. Ιωάννου, «μπορεί προς ίδιον όφελος να τα καταφέρνετε μια χαρά, ως εκπρόσωπος της Ηπείρου όμως έχετε αποτύχει», με τον αντιπεριφερειάρχη να κατηγορεί τον κ. Ριζόπουλο ότι «όταν πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη, το πάει στο προσωπικό».

Πέραν της αντιπαράθεσης αυτής που δεν έχει ουσιώδες νόημα (και του γεγονότος ότι και οι δύο πρωταγωνιστές μιλούν απευθείας με τον υπουργό Τουρισμού), οι στοχεύσεις της περιφερειακής αρχής με τη συνδρομή και κονδυλίων του ΕΣΠΑ, τα όποια μετρήσιμα αποτελέσματα της πολιτικής της, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της Ηπείρου και η διεκδίκηση ενός μεγαλύτερου κομματιού από την τουριστική «πίτα», έχουν μεγάλη σημασία και θα πρέπει να συζητηθούν εκτενώς σε κάποια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back