ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σπ. Ριζόπουλος: Παραιτείται από επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου»

Εικόνα του άρθρου Σπ. Ριζόπουλος: Παραιτείται από επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/10/2023, 13:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», παραιτείται από πρόεδρος και επικεφαλής της εν λόγω παράταξης.

Μετά το κακό εκλογικό αποτέλεσμα για την παράταξή του που σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ήρθε πέμπτη με τα ποσοστά της να πέφτουν από το 9,7% (το 2019) στο 8%, ο κ. Ριζόπουλος… μάς αποχαιρετά (σ.σ. η φωτογραφία συνοδεία της ανακοίνωσης) Από τη θέση του επικεφαλής τουλάχιστον.

Για τον ίδιο, το αποτέλεσμα δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. «Η περιφερειακότητα ως ιδεολόγημα, το προγραμματικό πλαίσιο που παρουσιάσαμε, η καταπολέμηση της διαφθοράς ως καρκίνωμα και η ανάγκη αλλαγής μοντέλου διοίκησης και Περιφερειάρχη δεν υιοθετήθηκαν» αναφέρει.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι ο ίδιος πίστευε και πιστεύει σε δύο θητείες είτε αφορούν διακυβέρνηση είτε αντιπολίτευση.

Με την ανακοίνωσή του, κάνει γνωστή την παραίτησή του από επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» -μια θέση στην οποία τοποθετείται προσωρινά ο γενικός γραμματέας της παράταξης Δημήτρης Παππάς ο οποίος θα αναλάβει τις διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Σημειωτέον πάντως ότι ο κ. Ριζόπουλος εκλέχτηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως επικεφαλής της παράταξης, μια έδρα που εξακολουθεί να κατέχει.

ΣΧΟΛΙΑ
περαστικός
εσείς οι δημοσιογράφοι ας προσπαθήσετε να αναδείξετε δια των κειμένων σας, όποιες νέες προσπάθειες γίνονται. π.χ. την περίπτωση της "φως". νέοι άνθρωποι στην πολιτική σκηνή, όλοι τους εργαζόμενοι, με σπουδές (από τα δηλωμένα πόστα εργασίας τους). βοηθήστε για την εξέλιξη του τόπου. αλλιώς, δεν υπάρχει ελπίδα!
Ελένη
Πρέπει να αναγνωρίσουμε στον κ. Ριζόπουλο ότι διαθέτει αυτογνωσία.
τσακας
Ελιγμός μπορεί να είναι. ελιγμός όμως χωρίς ουσία/αντίκρυσμα. Η τάση στο εκλογικό σώμα ειναι: Όχι πάνω από δυο θητείες για τους ήδη εκλεγμένους/εκλεχθέντες. Το ίδιο ισχύε επαγωγικά και για τους σκέτους / παραμείναντες υποψήφιους! Γενικότερα... αποδείτηκε επανειλημμένα την τελευταία 8ετία-10ετία, ότι η Ήπειρος είναι βαθιά διαποτισμένη/ελεγχόμενη/επηρεαζόμενη από τη συντηρητική παράταξη, με σταθερή εκλογική σούμα άνω του 60%. Μόνο ο Δήμος Ιωαννιτών είναι η εξαίρεση, η μύγα μες στο γάλα! Ίσως υπάρχει μια κάποια επιδερμική διαφοροποίηση των κατοίκων της πόλης, να φαίνονται "κάπως προοδευτικοί/αστικοποιημένοι"! Συμπέρασμα: Ο νομός Ιωαννίνων και γενικά η Ήπειρος, είναι προνομιακός χώρος της συντηρητικής παράταξης. Ακόμα και στις καλύτερες μέρες της αντιπολίτευσης, αυτή κέρδισε τις 3 από τις 5 έδρες του νομού, εξαιτίας της "εξομάλυνσης"... χωρίς να υπάρχει αντικρισυμότητα στο συγκεκριμένο αριθμητικό εκλογικό αποτέλεσμα. Οι ορίζοντες/ο ιδρυτής αρχηγός της, είχαν φαίνεται σχέση/γνώση με τον τύπο και το πώς διαμορφώνει αυτός τις εκλογές, όμως όπως φαίνεται, δεν υπήρχε ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα, ούτε ξεκάθαρο ακροατήριο/εκλογικό κοινό. Τα άλλα δυο εκλογικά φαινόμενα/νέες παρουσίες στις εκλογές, Κολόκας στο Δήμο, και ΦΩΣ στην Περιφέρεια, κάπως έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο εκλογικό αποτέλεσμα. Το φως - ήταν άγνωστο στον περισσότερο κόσμο, πολλοί αναρωτιούνταν μήπως ήταν κάποιο σχήμα κασιδιαρικού ή "σωρικού" τύπου...
τσακας
επειδή όμως δειχνει να έχει γνωρίσματα συλλογικότητας, μπορεί να έχει μέλλον. Είτε για άλλη μια εκλογική διαδικασία ακόμη... είτε ακόμα και για ξεπέταγμα τύπου ΠΑΣΟΚ του 1974... κλπ. Οι Ορίζοντες όμως μάλλον δεν έχουν γνωρίσματα συλλογικότητας, ίσως είναι δημιουργία-αρχή-(ευγενική) φιλοδοξία ενός ανδρός... οπότε όσο πιο γρήγορα το σταματήσουν, τόσο λιγότερα έξοδα θα έχουν!
τσακας
Όσον αφορά την πόλη... μια γενναία πολιτική πράξη θα είναι χρήσιμη. Η αυτοδιάλυση του σχηματισμού και της Καλογιάννη και του Γκόντα. Ας κατέβουν καλύτερα σαν υποψήφιοι βουλευτές - αν νιώθουν "πολιτική δημαιρεσιακή στέρηση" . Εκεί που έχει στον κατάλογο ψηφοδέλτιο 10-15 άτομα η ΝΔ, ας έχει 15-20 άτομα. Τι πειράζει; Κι ολοι μένουν ικανοποιημένοι.
τσακας
Κλείνοντας: Το αίτημα των καιρών είναι: Όχι πάνω από δυο φορές! Είτε σαν εκλεγμένοι είτε σαν υποψήφιοι!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back