Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ριζόπουλος κατά Φίλιου για τη λίμνη

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2019, 17:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την παραίτηση του Φίλιππα Φίλιου από την προεδρία του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας έρχεται να ζητήσει ο εκλεγμένος επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος. «Οι Γιαννιώτες σε παρακαλούμε θερμά: Πήγαινε σπίτι σου»: Με αυτόν τον όχι ιδιαίτερα κομψό τρόπο ο κ. Ριζόπουλος απευθύνει την… πρόσκληση παραίτησης.

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή αποτέλεσε η πρόταση του κ. Φίλιου για τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου για την Παμβώτιδα, στο οποίο θα συμβάλλουν οι τοπικοί φορείς, τα επιμελητήρια και οι επαγγελματίες που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την Παμβώτιδα, από τους ξενοδόχους μέχρι τους ιδιοκτήτες πλοιαρίων. Μάλιστα, ο κ. Φίλιος όρισε το ποσό για τον καθένα γύρω στα 50-60 ευρώ ετησίως, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης.

Ο  κ. Ριζόπουλος, αφού χαρακτηρίζει το ταμείο αυτό «έρανο», αναφέρει ότι ο κ. Φίλιος θα έπρεπε να απευθυνθεί όχι μόνο στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος αλλά και στον νέο δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ και στον επανεκλεγέντα περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη. Τόσο για τον κ. Ελισάφ όσο και για τον κ. Καχριμάνη, σημειώνει ότι και οι δύο είχαν τη στήριξη του κ. Φίλιου κατά τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Για τον κ. Καχριμάνη, ο κ. Ριζόπουλος αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο ο κ. Φίλιος να ζήτησε βοήθεια κι ο περιφερειάρχης να την αρνήθηκε. «Η Περιφέρεια διαχειρίζεται πολλά εκατομμύρια για να μην μπορεί να σώσει την Παμβώτιδα. Εκτός του γεγονότος ότι θα έπρεπε να έχει απαιτήσει να υπαχθεί σε αυτήν ο ίδιος ο Φορέας Διαχείρισης» τονίζει.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» κατηγορεί τον κ. Φίλιο ότι επί της δημαρχιακής του θητείας δεν έκανε τίποτα για τη λίμνη. «Και έρχεται τώρα, ενώ έχει εκλεγεί νέα κυβέρνηση και όφειλε, όπως ακριβώς έκανε η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του αρμόδιου υπουργού, να ζητήσει τη διενέργεια εράνου για τη Λίμνη. Περιμέναμε υπομονετικά αρκετές ημέρες από τον κ. Φίλιο, να διασώσει την αξιοπρέπειά του έστω και την τελευταία στιγμή. Αντ’ αυτού καταθέτει μια δήθεν πρόταση που αποδεικνύει την πολιτική ελαφρότητα με την οποία έχει υπάρξει στο πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου μας» καταλήγει ο κ. Ριζόπουλος.


*Φωτογραφία: Θύμιος Μάντζιος

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back