Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σπ. Ριζόπουλος για περιφερειακή αρχή: «Εφαρμόζει... black friday»

Εικόνα του άρθρου Σπ. Ριζόπουλος για περιφερειακή αρχή: «Εφαρμόζει... black friday»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/12/2021, 15:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για «πολιτικές εκπτώσεις» κατηγορεί ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, για μια σειρά ζητήματα της (μόνιμης) επικαιρότητας του τελευταίου διαστήματος.

Κατά σειρά:

Για την Ιόνια οδό, ο κ. Ριζόπουλος τόνισε ότι «δίιχνος, κλειστός αυτοκινητόδρομος δεν νοείται. Ο αγώνας για να γίνει ο δρόμος τέλειος, ξεκίνησε από εμάς και θα συνεχιστεί. Μας αξίζει ο δρόμος να είναι τέλειος». Πρόσθεσε δε πως ο ίδιος έθεσε τον περασμένο Σεπτέμβριο, τον υφυπουργό Υποδομών κ. Καραγιάννη, «την έννοια της διευρωπαϊκότητας, όταν καταθέσαμε την πρόταση να θεωρηθεί ο οδικός άξονας αυτός ως παραεγνατία».

Για το κλειστό της ξιφασκίας, τόνισε ότι «κυριάρχησε η πολιτική του σκόντου. Τι εμπόδιζε τον κ. Καχριμάνη να διεκδικήσει το νέο κλειστό γυμναστήριο που υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας όταν ήταν πρωθυπουργός και ταυτόχρονα να πάρει τις σιδεριές του προκάτ κλειστού;».

Για το πάρκο υψηλής τεχνολογίας, ο κ. Ριζόπουλος είπε ότι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης «κατανοεί τη διαφορά των δύο αυτών εννοιών και γι αυτό δεν είπε τίποτα για το τεχνολογικό πάρκο στη διάρκεια της παρουσίας του στα Γιάννενα». Ο κ. Πιερρακάκης είπε, χωρίς όμως να δεσμευτεί ρητά για ο,τιδήποτε, παρ’ εξόν να διευκρινίσει ότι το πάρκο δεν είναι στις άμεσες διοικητικές αρμοδιότητες του υπουργείου του.

«Αυτό το έκτρωμα κτίριο που πάει να κατασκευαστεί είναι στην λογική του περιφερειάρχη - εργοδηγού, χωρίς όραμα» τόνισε ο κ. Ριζόπουλος, προσθέτοντας ότι «η λάθος προσέγγιση αφήνει τη χρηματοδότηση του κτιρίου εκτός Ταμείου Ανάκαμψης».

Τέλος, για τη διαχείριση απορριμμάτων, ο κ. Ριζόπουλος τόνισε ότι λογικές «Δήμων με περισσότερους κατοίκους (…) διχάζουν τους Ηπειρώτες και με βρίσκουν αντίθετο». Κάπως έτσι, άφησε μια αιχμή και κατά του Δήμου Ιωαννιτών.

«Ο ΦΟΔΣΑ έχει ξεκινήσει τις κινήσεις για τη νομική κατοχύρωση των επιχειρημάτων του κι όλη αυτή η διαμάχη θα λήξει με τον Φορέα νικητή. Ο κ. Καχριμάνης δεν σέβεται τους θεσμούς και το έχει αποδείξει» πρόσθεσε και είπε ακόμα ότι «πίεσε πάρα πολύ ο περιφερειάρχης για να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της επίσκεψής του στο θέμα αυτό, αλλά πέραν των όσων είπε έχει αξία και σε τι θέματα δεν αναφέρθηκε…».

Ακόμα, ο κ. Ριζόπουλος αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή τον κ. Καχριμάνη, κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, όπου ο περιφερειάρχης απαξιώνει σε μια αποστροφή του λόγου του, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας.

«Δέχτηκα τηλεφωνήματα που με έκαναν να ντραπώ για την συμπεριφορά του περιφερειάρχη» τόνισε και πρόσθεσε ότι «δεν ξέρω πραγματικά γιατί συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Γιατί αυτός ο πανικός; Δυστυχώς το πάθημα, με την παραίτηση του κ. Παργανά δεν έγινε μάθημα. Γινόμαστε περίγελος συνέχεια. Αν ο ίδιος επιθυμεί να δείχνει τέτοια εικόνα εμείς δεν θα τον ακολουθήσουμε. Ζητάω συγνώμη από τους εκπροσώπους της Πανηπειρωτικής για λογαριασμό του Περιφερειάρχη και καλώ και τον ίδιο να το πράξει».

Τέλος, εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια του παπα-Θανάση λέγοντας «αν δεν υπήρχε παράδεισος θα έπρεπε να τον ανακαλύψουμε για τον παπα-Θανάση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back