ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σπ. Ριζόπουλος: Επιμένει για το φυσικό αέριο

Εικόνα του άρθρου Σπ. Ριζόπουλος: Επιμένει για το φυσικό αέριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/07/2020, 19:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ως κυρίαρχο θέμα για την ανάπτυξη της περιοχής αναδεικνύει την έλευση του φυσικού αερίου στην Ήπειρο έως το 2023, ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος.

Ο κ. Ριζόπουλος, αφού κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή ότι «αδυνατεί να αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται το παιχνίδι της ενέργειας», επέμεινε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου πως η Περιφέρεια Ηπείρου πρέπει να εμπλακεί με κάθε τρόπο στην εμπορία του φυσικού αερίου, προτείνοντας ακόμη και τη δημιουργία «ιδιωτικής εταιρίας δημοσίου δικαίου υπό το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου ώστε να υπάρξουν και έσοδα για την Περιφέρεια».

«Η εμπορία θα δημιουργήσει την πελατειακή σχέση για να έρθει το φυσικό αέριο» υπογράμμισε.

Ανέφερε δε ότι το φυσικό αέριο μπορεί να έρθει στην Ήπειρο με τρεις τρόπους: μέσω του υπό ιδιωτικοποίηση λιμένα Ηγουμενίτσας όπου υπάρχει πρόβλεψη για εγκαταστάσεις LNG, με την Περιφέρεια να ζητήσει από τον όποιο ανάδοχο να υπάρξει πρόβλεψη για μεγαλύτερη εγκατάσταση, με «μεταφερόμενο» (με φορτηγά) αέριο LNG από την Αθήνα και μέσω «του κόμβου των αγωγών που θα κατασκευαστούν μελλοντικά».

«Μπορώ να βάλω τη μπάλα στο πέναλτι για τον κ. Καχριμάνη αλλά δεν είμαι ο περιφερειάρχης» είπε χαρακτηριστικά αναφέροντας πως μια εκ των εγκαταστάσεων που θα χρειαστούν για το φυσικό αέριο στην Ήπειρο «μπορεί να στοιχίσει συνολικά το 1/3 του κόστους του ‘διαπλεκόμενου κόμβου του μισού εκατομμυρίου στο Epirus Palace’» όπως είπε.

Ο κ. Ριζόπουλος αναφέρθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος, όπου συζητούνται σημαντικά θέματα με αποτέλεσμα να υφίσταται «απαξίωση του περιφερειακού συμβουλίου». Για το έργο του οδοφωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών μέσω του προγράμματος ELENA, την προγραμματική σύμβαση του οποίου ενέκρινε η επιτροπή, είπε πως πρόκειται για ένα έργο «έκτρωμα».

Στη συνέντευξη Τύπου, μίλησε και για την αντίθεσή του επί γνωμοδότησης της επιτροπής περιβάλλοντος για άδεια πτηνοτροφείου που ανήκει σε ιδιοκτήτη τοπικής τηλεόρασης. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η αντίθεσή του δεν προκύπτει από κάποια προσωπική αντιπάθεια, αλλά από το ότι «την ώρα που βρίσκεται σε ισχύ ο νέος περιβαλλοντικός νόμος δεν εξηγείται η ‘πιλάλα’ της περιφερειακής αρχής να εγκρίνει νέες άδειες πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σε περιοχές Natura και χωρίς εισήγηση του ανεξάρτητου διαχειριστικού φορέα Τζουμέρκων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back