Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σπ. Ριζόπουλος: «Έλλειψη σοβαρότητας ή ύπαρξη σχεδίου;»

Εικόνα του άρθρου Σπ. Ριζόπουλος: «Έλλειψη σοβαρότητας ή ύπαρξη σχεδίου;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2022, 16:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε δύο βασικά ζητήματα επικέντρωσε στις δηλώσεις του ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος: Στους λόγους που δεν ψήφισε κάποιο από τα ψηφίσματα για τους αγρότες-σε συνδυασμό με την απόφαση για την επιδότηση της ποικιλίας κλημεντίνης και στα της χωροθέτησης του κλειστού-πρώην ξιφασκίας, στο αγρόκτημα Κατσικά.

Σχετικά με την επιμονή του περιφερειάρχη για τοποθέτηση του κλειστού στον Κατσικά, αλλά και την «ξαφνική» (και ατυχή…) παρέμβαση της βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Μαρίας Κεφάλα για τα όρια της λίμνης, ο κ. Ριζόπουλος αναφέρθηκε σε δύο πράγματα:

Σε έγγραφο «από ανώνυμη πηγή στο viber», από τον Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας στις 9 Φεβρουαρίου «με το οποίο ζητά να ενημερωθεί για τις εργασίες που γίνονται στον χώρο, τονίζοντας ότι από τότε ούτε η Πολεοδομία, ούτε ο δήμος, ούτε φυσικά η Περιφέρεια έχουν απαντήσει». Είπε μάλιστα ότι μεταξύ άλλων, παραλήπτης του εγγράφου είναι και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιωαννίνων.

Στην σύμβαση παραχώρησης του αγροκτήματος που δεν προβλέπει τη χρήση για την οποία «ετοιμάζεται» ο περιφερειάρχης.

Σχετικά με την κα Κεφάλα, αναρωτήθηκε αν «τα όσα έθεσε στη συνάντησή της με τον Άκη Σκέρτσο περί αλλαγής των ζωνών πέριξ της λίμνης είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου ή όχι;».

Κλείνοντας το θέμα αναρωτήθηκε (ξανά) ως εξής: «Αναρωτιέμαι εάν όλες οι ενέργειες είναι προϊόν έλλειψης σοβαρότητας και ανοησίας ή υπάρχει σχέδιο που τα συνδέει όλα».  Τόνισε τέλος ότιθα εξαντλήσει τα περιθώρια που υπάρχουν, πολιτικά και ένδικα, στο θέμα.

Για τα αγροτικά, ο κ. Ριζόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι «δυστυχώς ζήσαμε ένα τραγικό περιφερειακό όπου βρεθήκαμε μπροστά σε 5 διαφορετικές προτάσεις για ψηφίσματα για τον αγροτικό κόσμο, τον οποίο βλέπουμε σαν εκλογική πελατεία» και πρόσθεσε: «Σεβόμενος τον εαυτό μου και βλέποντας μάλιστα και το περιεχόμενο των ψηφισμάτων δεν ψήφησα κανένα».

Σχετικά με την επιδότηση της κλημεντίνης, ένα ζήτημα που είχε ανοίξει προ καιρού η παράταξη στην Άρτα, ο κ .Ριζόπουλος είπε ότι «δώσαμε έναν μεγάλο αγώνα, χωρίς την βοήθεια ούτε της Περιφέρειας, ούτε των βουλευτών».

Τέλος, για τις τιμές του γάλακτος ο κ. Ριζόπουλος κατηγόρησε τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη «για ψεύδη όταν λέει ότι νομοθετικές παρεμβάσεις είναι εκείνες που ευθύνονται για την αύξηση στην τιμή του γάλακτος. Ήδη από πέρσι το καλοκαίρι σε συνέντευξή μου σας είχα πει ότι η δυναμική του προϊόντος ήταν στο 1,20. Το είπα γιατί εγώ γνωρίζω και βλέπω πως κινείται η αγορά, είναι ψέμα ότι υπήρχε παρέμβαση κι αυξήθηκε η τιμή», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «έπεσε θύμα παραπληροφόρησης» όταν αναφέρθηκε (με όχι πολύ πετυχημένο τρόπο…) στην τιμή του ελληνικού γάλακτος.

(φωτό αρχείου)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back