Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

SOS, Λεπτοκαρυά καλεί Μόσχα

Εικόνα του άρθρου SOS, Λεπτοκαρυά καλεί Μόσχα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2019, 12:53
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με την αξεπέραστη μαύρη σάτιρα του Ψυχρού Πολέμου Dr Strangelove ή ελληνιστί «SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα» ξεκινάει το Σάββατο 20 Ιουλίου από τη Λεπτοκαρυά, το 9ο φεστιβάλ θερινού σινεμά. Η προβολή θα ξεκινήσει στις 21.00, στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Διοργανώνουν ο Σύλλογος Προσηλιωτών σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο «Το Λιασκοβέτσι», με ελεύθερη είσοδο.

Το Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb είναι η έβδομη ταινία του Στάνλι Κιούμπρικ, που στέκεται ανάμεσα σε δύο επίσης σημαντικές στιγμές του, τη «Λολίτα» του 1962 και το διαστημικό-φιλοσοφικό έπος «Οδύσσεια του διαστήματος, 2001» του 1968.

Ο Κιούμπρικ έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε τον Πίτερ Σέλερς εις τριπλούν, ιγα να διασκεδάσει την αντισοβιετική μανία των συμπατριωτών του, αλλά και να υποδείξει ότι τελικά εύκολα η «ισορροπία του τρόμου» θα μπορούσε να διαταραχθεί. Μεταξύ άλλων, συνεργάστηκε με τους Τέρι Σάουδερν και Πίτερ Τζορτζ, στον οποίο ανήκει και το Red Alert, το οποίο ενέπνευσε τον Κιούμπρικ.

Ένας αμερικανός παράφρων στρατηγός διατάζει τα βομβαρδιστικά του να εξαπολύσουν πυρηνική επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Κι ενώ το Πεντάγωνο καλεί τη Μόσχα για να αντιμετωπίσουν από κοινού την ιδιόρρυθμη κατάσταση, πληροφορείται την ύπαρξη ενός μηχανισμού σοβιετικών αντιποίνων που ούτε το Κρεμλίνο είναι σε θέση να ελέγξει.

Εκτός από τον «τριπλό» Σέλερς, παίζουν ακόμα οι  Τζορτζ Σ. Σκοτ, Στέρλιν Χέιντεν, Σλιμ Πίκενς, Κίναν Γουίν, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, Τρέισι Ριντ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back