ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Σκοιλ ελικικού» τέλος…

Εικόνα του άρθρου «Σκοιλ ελικικού» τέλος…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2020, 21:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με δήλωση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης που έδωσε το… μεγαλύτερο τρεντ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταργείται.

Το διαβόητο voucher, του οποίου το περιεχόμενο ήταν από συζητήσιμο μέχρι… αστείο κατά περίπτωση, καταργείται και οι επιστήμονες τους οποίους αφορούσε θα πάρουν κανονικά τα 600 ευρώ τον Απρίλιο, χωρίς προϋποθέσεις.

Ο κ. Βρούτσης παραδέχεται αυτό που δεν παραδέχθηκε αρχικά (έκανε λόγο για «μερικά ορθογραφικά»), λέγοντας ότι «δυστυχώς, το περιεχόμενο, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απόλυτα τον σκοπό για τον οποίο αρχικά επελέγη από την κυβέρνηση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση και αφού προηγήθηκε «σχετική έρευνα με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη», το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης καταργείται.

Θα ξεκινήσει αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης «μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Κάτι που δεν συνέβη, βεβαίως, τα τελευταία χρόνια» αναφέρει ο υπουργός, προσπαθώντας να μεταθέσει κομμάτι των ευθυνών.

Ωστόσο, η πλατφόρμα δημιουργήθηκε από συγκεκριμένες εταιρίες, που δημοσιεύματα τις φέρουν κοντά στην κυβέρνηση.

Τέλος, το υπουργείο σημειώνει ότι «τυχόν αστοχίες, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, εντοπίζονται και διορθώνονται».

Ο κ. Βρούτσης δεν έδωσε διευκρινίσεις, εάν θα διατεθούν και στα ΚΕΚ τα αντίστοιχα ποσά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back