Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΕΕΤΑΑ: Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τα ΚΔΑΠ

Εικόνα του άρθρου ΕΕΤΑΑ: Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τα ΚΔΑΠ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/08/2016, 22:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ανακοινώθηκαν σήμερα Τετάρτη 24/8 από την ΕΕΤΑΑ τα οριστικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2016-2017.

Τα οριστικά αποτελέσματα θα δώσουν το voucher στους γονείς ώστε να προχωρήσουν χωρίς επιβάρυνση στις εγγραφές των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς, και ΚΔΑΠ με επιδότηση από το ΕΣΠΑ για το 2016 - 2017. 

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως την 1η Σεπτεμβρίου 2016 και οι γονείς θα πρέπει να προσκομίσουν τα voucher στις δομές που τους ενδιαφέρουν ώστε να προχωρήσουν στην εγγραφή τους 

Ειδικότερα η διαδικασία μετά τα οριστικά αποτελέσματα έχει ως εξής: 

Οι αιτούντες μπορούν να δουν το οριστικό αποτέλεσμα της αίτησή τους στην ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ: (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr) στις 24.8.2016. 

Η εφαρμογή θα απαιτεί την εισαγωγή του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ, που αναφέρονται στην αίτηση συμμετοχής του κάθε υποψήφιου. Παράλληλα από την εφαρμογή θα λαμβάνονται οι κωδικοί μητέρας και παιδιού, ώστε να μπορούν να δουν τα αποτελέσματα και από τους Οριστικούς Πίνακες Κατάταξης, που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ: (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr). 

Στον οριστικό πίνακα θα αναγράφονται κωδικοποιημένα τα στοιχεία του/της ωφελούμενου/νης, τα στοιχεία του παιδιού/ών καθώς και ο κωδικοποιημένος αριθμός της «Αξίας τοποθέτησης» (Voucher). 

Οι ωφελούμενοι δύνανται να απευθυνθούν για την εγγραφή του/των παιδιού/ών τους είτε στην ως άνω Δομή, για την οποία ενημερώθηκαν ότι υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις δυνάμει της ενδεικτικής σύζευξης είτε σε οποιαδήποτε άλλη δομή επιθυμούν. Διαδικασία τοποθέτησης Ενέργειες ωφελουμένων: 

α. Αφού λάβουν την «αξία τοποθέτησης» (voucher), οι ωφελούμενες/οι απευθύνονται για την εγγραφή σε οποιαδήποτε Δομή επιλογής τους μέχρι και την 1-9-2016. 

β. Η εγγραφή γίνεται με την υπογραφή τυποποιημένης σύμβασης, που θα διατεθεί από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., μεταξύ του/της ωφελούμενης/ου με τη Δομή/Φορέα, στην οποία θα προσδιορίζονται ιδίως: 

-    Τα συστατικά στοιχεία των προσφερόμενων υπηρεσιών 

-    Το ανώτατο κόστος των προσφερόμενων υπηρεσιών 

-    Οι υποχρεώσεις των ωφελουμένων. 

-    Οι υποχρεώσεις της Δομής, και ιδίως (i) για μη είσπραξη οποιασδήποτε πρόσθετης χρηματικής αμοιβής από τα ωφελούμενα άτομα, για τις υπηρεσίες που οι Δομές είναι υποχρεωμένες να παρέχουν και τις οποίες καλύπτει η «αξία τοποθέτησης», συμφώνως προς τα άρθρα 3 και 6 της παρούσας και την Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., και (ii) για την μη μετατροπή συστατικών στοιχείων των υπηρεσιών τους (ενδεικτικά αναφέρονται όροι όπως η ετήσια χρονική διάρκεια λειτουργίας, το ωράριο λειτουργίας εβδομαδιαίως και ημερησίως, τυχόν μετακίνηση). 

γ. Κατά την εγγραφή, η/ο ωφελούμενη/ος υπογράφει τυποποιημένο έντυπο με το οποίο παρέχει στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. εξουσιοδότηση να διενεργεί τις πληρωμές προς τη Δομή για λογαριασμό του/της. 

Τα νέα στοιχεία σε σχέση με το προϋπάρχον σύστημα για τους γονείς είναι ότι οι γονείς μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τη δομή (παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ – ΜΕΑ) στην οποία επιθυμούν να εγγράψουν το παιδί τους, ενώ η αξία τοποθέτησης (voucher) δεν συνδέεται με συγκεκριμένη θέση σε κάποια δομή, αλλά ακολουθεί τον δικαιούχο (γονέας). Ο γονέας, δηλαδή, έχει το δικαίωμα να αλλάξει παιδικό σταθμό ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, χωρίς να χάνει το voucher. Τέλος, απαγορεύεται η επιβολή πρόσθετων τροφείων στους ωφελούμενους, αλλά μόνο για τις υπηρεσίες που καλύπτει το voucher και όχι τυχόν επιπλέον δραστηριότητες που διοργανώνει ο παιδικός σταθμός. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3