ΕΛΛΑΔΑ

Σκέψη για μέτρα σε μπαρ

Εικόνα του άρθρου Σκέψη για μέτρα σε μπαρ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/07/2020, 15:20
ΕΛΛΑΔΑ

Η αύξηση των κρουσμάτων προβληματίζει έντονα και οδηγεί στη λήψη νέων μέτρων. Όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να αποδώσει το φαινόμενο ξανά στους πολίτες και γενικόλογα «στη χαλάρωση», το πρόβλημα είναι δεδομένο ότι δεν έφυγε ποτέ και ότι τα κριτήρια προφύλαξης λαμβάνονται με κύριο γνώμονα το οικονομικό κριτήριο.

Η ΝΔ σήμερα ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις εκδηλώσεις της, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους και κάλεσε τα άλλα κόμματα να κάνουν το ίδιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, πέρα από τα συνήθη περί ατομικής ευθύνης, είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν αυξημένα μέτρα σε χώρους συναθροίσεων, όπως τα μπαρ. Ακόμα, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο κ. Πέτσας επέλεξε να αναφερθεί στη «μη τήρηση των μέτρων» και όχι για παράδειγμα στα κυβερνητικά ημίμετρα περί ποσόστωσης στο μοναδικό, για πολλούς, τρόπο μετακίνησης. Είπε πάντως ότι ανακαλούνται οι άδειες για να πυκνώσουν τα δρομολόγια.

Στο μεταξύ, ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας με επείγουσα ανακοίνωση καλεί τους μουσουλμάνους πολίτες να είναι ιδιαίτεροι προσεκτικοί-ες κατά τη γιορτή Κουρμπάν Μπαϊράμ. Με απόφασή του καλεί τους Δήμους να ανακαλέσουν άδειες προσευχών σε δημόσιους χώρους και απαγορεύει τη συγκέντρωση άνω των 10 ατόμων σε εορταστικά γεύματα ή δείπνα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back