Σικάγο-Γιάννενα: Στενότεροι ακαδημαϊκοί δεσμοί

Εικόνα του άρθρου Σικάγο-Γιάννενα: Στενότεροι ακαδημαϊκοί δεσμοί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2018, 17:10

Πριν από ένα χρόνο περίπου, οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο. Φέτος, η επίσκεψη ανταποδόθηκε με διήμερη επίσκεψη επταμελούς αντιπροσωπείας του αμερικάνικου ιδρύματος και ειδικότερα, των τμημάτων Ιατρικής των δύο πανεπιστημίων.

Ανάμεσα στα μέλη της αντιπροσωπείας ήταν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Illinois, Μιχάλης Αμοιρίδης και ο καθηγητής Ιατρικής Μίμης Κοέν, οι οποίοι είναι  επίτιμοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η αντιπροσωπεία συνάντησε διευθυντές τομέων, κλινικών και εργαστηρίων, καθώς και ακαδημαϊκό προσωπικό του τμήματος Ιατρικής και επισκέφθηκε κλινικές και εργαστήρια της σχολής. Επίσης, ξεναγήθηκε στη Μονή Περιστεράς, στο Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, στο μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής κ.λπ.

«Με σχεδιασμό, με μελέτη, πρόγραμμα και όραμα για το μέλλον, η συνεργασία αυτή μπορεί να αποτελέσει όχι μόνο ένα επιτυχές εγχείρημα, αλλά και ένα υπόδειγμα για ανάλογες μελλοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες» αναφέρει η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο πρύτανης Γιώργος Καψάλης, ευχαριστεί τα μέλη της αντιπροσωπείας του αμερικάνικου πανεπιστημίου, καθώς και όλα τα μέλη της τοπικής ακαδημαϊκής κοινότητας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back