Λυκ πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Σημαντικό βήμα ο νόμος»

Εικόνα του άρθρου «Σημαντικό βήμα ο νόμος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/06/2020, 16:11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Γιάννης Βιτάλης, πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας και αντιπρόεδρος της «Δωδώνης» με δήλωσή του, εκφράζει την ικανοποίησή του γιας το νόμο του Υπουργείου Ανάπτυξης και τη ρύθμιση για τις ποινές για τις ελληνοποιήσεις τροφίμων.

Ο κ. Βιτάλης επικοινώνησε με τον υπουργό και του έδωσε συγχαρητήρια. Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που αναμένουμε να δούμε και την εφαρμογή του».

Παίρνει πολιτική θέση λέγοντας ότι «επί της ουσίας αυστηροποιείται το καθεστώς προϋπάρχοντος νόμου, ο οποίος ποτέ δεν εφαρμόστηκε, ήταν σε πλήρη αδράνεια, ενώ κανείς από τους υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης, ούτε ο κ. Αποστόλου, ούτε ο κ. Αραχωβίτης  δεν εξέφρασαν τη βούληση να τον αλλάξουν».

Σύμφωνα με τον κ. Βιτάλη, ο εφαρμοστικός νόμος που θα καθορίζει το πλαίσιο για τους ελέγχους θα έρθει μέσα στο μήνα και ζητάει να προβλεφθεί ο ενεργός ρόλος της Διεπαγγελματικής:

«Εκτιμούμε ότι θα ήταν πολύ σημαντικό ο ΣΕΒΓΑΠ και η Διεπαγγελματική Φέτας να συμμετέχουν στο συμβούλιο όπου θα συζητούνται τυχόν παραβάσεις και όπου θα επιβάλλονται τυχόν ποινές, το εάν θα έχουμε επιπλέον και δικαίωμα ψήφου αυτό ας το εξετάσει ο κ. υπουργός και μπορούμε να το συζητήσουμε στην προσεχή μας συνάντηση».    

Με το νόμο θαεπιβάλλονται πρόστιμα έως και ύψους 300.000 ευρώ για νοθευμένα τρόφιμα, ποινές για παραπλάνηση με «μαϊμού» προϊόντα Π.Ο.Π, Π.Γ.Ε και Ε.Π.Ι.Π, ποιες φυλάκισης μέχρι και 2 έτη για προϊόντα Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε που προέρχονται από άλλη χώρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3