Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 4-07-2019, 13:28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η εδώ και δύο χρόνια ιδρυθείσα Συνεταιριστική Ηπειρωτική Βιομηχανία Γάλακτος (ΣΗΒΙΓΑΛ) στην οποία συμμετέχουν η Ένωση Αγροτών Ιωαννίνων, η «Ζοίνος»και ένας ακόμα συνεταιρισμός από τον Κατσικά, ετοιμάζεται να κάνει «επενδυτικό άλμα».

Ο προϋπολογισμός για το επενδυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει δημιουργία μονάδας βιολογικών ζωοτροφών φτάνει τα 4,9 εκατ. Ευρώ (δημόσια συμμετοχή 50%),

Η ΣΗΒΙΓΑΛ θα πρέπει να κάνει μια καθόλου ευκαταφρόνητη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να «μπει» στο επενδυτικό σχέδιο, ενώ η Ένωση Αγροτών, που θα αναλάβει το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος, θα αναζητήσει και πηγές χρηματοδότησης.

Με την αφορμή της εξέλιξης αυτής, η αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βάσω Μέγα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτών Χριστόδουλο Μπαλτογιάννη και τόνισε: «Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που προάγει το πνεύμα του συνεργατισμού, αλλά και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων».

Είπε ακόμα ότι ο Δήμος Ιωαννιτών θα «είναι αρωγός» στην προσπάθεια και κάλεσε και άλλους παραγωγικούς φορείς να ακολουθήσουν το παράδειγμα.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2