Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε ρόλο διαμεσολαβητή ο Δήμος

Εικόνα του άρθρου Σε ρόλο διαμεσολαβητή ο Δήμος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2018, 00:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την απόφαση διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών να διαμεσολαβήσει μεταξύ του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και του συνδικάτου εργαζομένων πήρε το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων στη σημερινή του συνεδρίαση.

Η διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προχώρησε σε απολύσεις έξι ατόμων, με το συνδικάτο εργαζομένων μεταφορών Ηπείρου-Κέρκυρας να έχει καταγγείλει ότι η επιχείρηση ετοιμάζεται για μεγάλες περικοπές προσωπικού, με βάση την εγγραφή μισού εκατομμυρίου για απολύσεις στον προϋπολογισμό του 2018.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας στην τοποθέτησή του ξεκαθάρισε ότι η δημοτική αρχή είναι κατά απολύσεων εργαζομένων, υπενθύμισε ότι το υπεραστικό ΚΤΕΛ είναι μια ιδιωτική επιχείρηση και πρότεινε τη λύση της διαπαραταξιακής επιτροπής για τις εργασιακές σχέσεις. «Να δούμε πώς μπορούμε να κινηθούμε υπέρ των εργαζομένων» τόνισε. Με την πρόταση της δημοτικής αρχής συμφώνησε και η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» με επικεφαλής τον Νίκο Γκόντα ο οποίος είπε: «Να κάνουμε μια προσπάθεια μήπως βρεθεί κάποια λύση». Δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Γκόντα είναι ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Γρηγόρης Γκίκας, ο οποίος απουσίαζε σήμερα από τη συνεδρίαση.

Από τις υπόλοιπες παρατάξεις, η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Τάκη Τασιούλα εκτίμησε ότι απαιτείται εδώ και τώρα η έκδοση ψηφίσματος-καταγγελίας κατά της διοίκησης του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back