Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε αναμονή μιας σύγχρονης ιατρικής μονάδας

Εικόνα του άρθρου Σε αναμονή μιας σύγχρονης ιατρικής μονάδας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2019, 16:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι ένα από τα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας που θα αποκτήσει μία από τις πιο κρίσιμες μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας χάρη σε μια μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Πρόκειται για ένα συγκρότημα ιατρικού εξοπλισμού PET/CT (Τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων) και μιας μονάδας παραγωγής ραδιοφαρμάκων (Κύκλοτρον), συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ. Με ανακοίνωσή του, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο κάνει γνωστό ότι τη Δευτέρα 3 Ιουνίου υπογράφηκε από τον αναπληρωτή διοικητή Κώστα Χολέβα, τον υπουργό και αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τον υπουργό Οικονομικών και τους εκπροσώπους του κοινωφελούς ιδρύματος η σύμβαση του έργου προμήθειας και εγκατάστασης του συγκροτήματος.

Όπως αναφέρεται, ο συγκεκριμένος εξοπλισμός θα αναβαθμίσει σημαντικά την παροχή υπηρεσιών υγείας στην περιοχή, ιδιαίτερα στις ειδικότητες της ογκολογίας και της νευρολογίας καθώς ο εξοπλισμός αυτός αποτελεί τεχνολογία αιχμής για το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου.

«Οι πολίτες της περιοχής που μέχρι σήμερα αναζητούσαν τις υπηρεσίες αυτές σε νοσοκομεία των Αθηνών ή της Θεσσαλονίκης, πλέον θα είναι σε θέση να εξυπηρετούνται στον τόπο τους. Η υλοποίηση του τεράστιου αυτού έργου, απαιτεί τη συνέργεια υπηρεσιών, διοίκησης και φορέων της περιοχής για να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία» τονίζει η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, η οποία ευχαριστεί το Ίδρυμα «Στ. Νιάρχος» αλλά και το προσωπικό που συμμετέχει στην τεχνική και διοικητική διεκπεραίωση των προαπαιτούμενων ενεργειών.

Η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων (PET, PET/CT) αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» στο πεδίο της μοριακής απεικόνισης. Παρέχει δε μοναδικές δυνατότητες απεικόνισης του ανθρώπινου οργανισμού, ενώ η συμβολή του είναι καθοριστική στη διάγνωση και στην παρακολούθηση κυρίως των καρκινοπαθών, αλλά και ασθενών που πάσχουν από καρδιολογικές, νευρολογικές και άλλες παθήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back