ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σαββατοκύριακο με Zagori Mountain Running

Εικόνα του άρθρου Σαββατοκύριακο με Zagori Mountain Running
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/07/2017, 02:16
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινούν αύριο στο Ζαγόρι οι καθιερωμένοι αγώνες ορεινού τρεξίματος  7ο Zagori Mountain Running. Στους αγώνες του σαββατοκύριακου θα συμμετάσχουν πάνω από 2000 αθλητές και δρομείς. Σε ανακοίνωση των διοργανωτών σημειώνεται ότι βασική προτεραιότητά τους είναι  η συνεισφορά των αγώνων του Zagori Mountain Running στην τουριστική προβολή της περιοχής και την ανάδειξη του Ζαγορίου ως προορισμό για έλληνες και ξένους αθλητές.

Ένας από τους πιο σπουδαίους δρομείς που θα συμμετάσχει φέτος στον μεγάλο αγώνα των 80km, είναι ο Ιταλός Giulio Ornati, ο οποίος τερμάτισε πρώτος στο Bettelmatt Ultra Trail, πριν από λίγες μέρες.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου, οι διοργανωτές προγραμματίζουν δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε Τσεπέλοβο και Κήπους.  Μία από αυτές αφορά την άφιξη εξ Αθηνών του «Φωτοβολταϊκού Κινητού Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης»,  το πρώτο και μοναδικό παγκοσμίως ενεργειακά αυτόνομο, όπως σημειώνεται.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της διάσωσης του αγριόγιδου της Πίνδου. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο αγριόγιδο. Μάλιστα, το έπαθλο αναπαριστά το κέρας του αγριόγιδου, το οποίο έχει σχεδιάσει ο Δημήτρης Δρούβης. Το συλλεκτικό δε buff της διοργάνωσης απεικονίζει επίσης το αγριόγιδο, με μέρος από τα έσοδα της πώλησής του να διατίθενται για την προστασία του είδους αυτού.

«Η διοργάνωση αυτή είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς, από ανθρώπους φιλόξενους, που αγαπούν και σέβονται τον τόπο τους. Αυτό άλλωστε εκφράζεται καλύτερα και μέσα από το σύνθημά μας ‘Αγαπώ και Σέβομαι το Βουνό’. Όλοι μαζί σε αυτή τη διοργάνωση τιμούμε το περιβάλλον και τον τόπο που μας φιλοξενεί» δήλωσε σχετικά ο Βασίλης Τζουμάκας, διοργανωτής και τεχνικός διευθυντής της εταιρίας «My Adventure», σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα: www.zagorirace.com.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back