ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Role Models κατά σχολικής διαρροής

Εικόνα του άρθρου Role Models κατά σχολικής διαρροής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/05/2018, 20:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ως η εθνική μονάδα συντονισμού του προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της εκπαίδευσης και της κατάρτισης πραγματοποιεί ημερίδα διάδοσης των αποτελεσμάτων του πιλοτικού προγράμματος Role Models και στα Γιάννενα. Το Role Models (Θετικά Πρότυπα) αφορά την πρόληψη της σχολικής διαρροής και υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.  

H ημερίδα θα γίνει αύριο 22 Μαΐου, στις 09:30, στην αίθουσα τελετών «Γ. Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με τον πρύτανη Γιώργο Καψάλη και τον πρόεδρο του ΙΚΥ Κ. Αθανασίου να απευθύνουν χαιρετισμό. 

Η πρώτη χρονιά υλοποίησης της πρωτοβουλίας είχε πιλοτικό χαρακτήρα, και κατά τη διάρκεια της πραγματοποιήθηκαν δράσεις σε Ηράκλειο, Γιάννενα και Κομοτηνή σε συνεργασία με πανεπιστήμια και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικές μονάδες που επελέγησαν να συμμετάσχουν, υπέδειξαν έναν ή περισσότερα άτομα, τα οποία, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην προσπάθεια να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, δημιούργησαν τη δική τους «ιστορία επιτυχίας». Οι άνθρωποι αυτοί συγκροτήθηκαν σε ομάδα για να αποτελέσουν τα θετικά πρότυπα, τα Role Models, για τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό. 

Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν πιλοτικές συναντήσεις επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών αναφορικά με τη δράση και τον τρόπο που μπορούν να την εντάξουν στην εκπαιδευτική διαδικασία με σκοπό να μειωθούν τα ποσοστά πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης στα σχολεία της περιφέρειάς τους. 

Στο πιλοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου συμμετείχαν τα δημοτικά σχολεία Νεοχωρίου Άρτας, της Γραμμενίτσας Άρτας, της Καλαμιάς Άρτας, του 3ου Δημοτικού Ηγουμενίτσας, του Μύτικα, του 9ουΔημοτικού Ιωαννίνων, του Λυκείου Μαργαριτίου Θεσπρωτίας και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων. 

Στο πρόγραμμα συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί: Κάλλια Ευσταθία, Παπανικολάου Παναγιώτα, Tσόγκας Παντελής, Τσιάντου Όλγα, Αγαπίου Αθηνά, Κωνσταντάκη Παρασκευή, Σακαρέλης Δονάτος, Σούφη Αλεξία, Τσιάρα Παρασκευή, Ευαγγέλου Φίλιππος, Mπράχος Ευάγγελος, Καλύβα Ζωίτσα, Γιαννούλη Αγαθή, Ζαραβέλα Αλεξάνδρα, Θεοδώρου Αριστέα, Γιαννούτσου Θάλεια. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back