Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι προκαλεί διαρροή στο πλυντήριό σας;

Εικόνα του άρθρου Τι προκαλεί διαρροή στο πλυντήριό σας;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/05/2021, 23:00
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τίποτα δεν μπορεί να είναι χειρότερο από το να εισέλθετε μέσα στο δωμάτιο που βρίσκεται το πλυντήριό σας και να εντοπίσετε μια τεράστια λίμνη νερού στο πάτωμά σας. Ενώ ορισμένα προβλήματα μπορεί να επιδιορθώνονται εύκολα, αλλά μπορεί να σας κοστίσουν περισσότερο χρόνο και χρήματα από ό,τι εσείς ήσασταν διατεθειμένοι να ξοδέψετε. Σε μια περίπτωση διαρροής θα πρέπει να εμπιστευτείτε τη γνώμη ενός τοπικού εμπειρογνώμονα για να επιδιορθώσει την οικιακή σας συσκευή.

Εάν αναζητάτε επισκευές πλυντηρίων ρούχων στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα, το προτιμότερο θα ήταν να διενεργήσετε μια εκτενή έρευνα στο διαδίκτυο ώστε να εντοπίσετε τον ιδανικό επαγγελματία για εσάς, ο οποίος θα συνδυάσει την ποιότητα των υπηρεσιών του με τα οικονομικότερα πακέτα προσφορών. Προτού όμως στραφείτε στην εύρεση του κατάλληλου επαγγελματία, θα πρέπει να γνωρίζετε τους βασικότερους λόγους για τους οποίους το πλυντήριό σας παρουσιάζει διαρροή.

Διαρροές στο κάτω μέρος του πλυντηρίου σας

Εάν διαπιστώσετε διαρροή στο κάτω μέρος του πλυντηρίου άνω φόρτωσής σας, είναι πιθανό να υπάρχει μια τρύπα στην αντλία νερού. Όπως κάθε διαρροή, θα πρέπει να το επιδιορθώσετε αμέσως, αλλά για αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα οι συνέπειες της αναβολής της επισκευής είναι χειρότερες από ό, τι αντίστοιχα με κάποιους άλλους τύπους προβλημάτων. Εάν δεν επιδιορθώσετε άμεσα το πρόβλημα, ενδέχεται να διαρρεύσει νερό απευθείας στον κινητήρα του πλυντηρίου, κάτι που θα προκαλέσει σοβαρότερες βλάβες.

Εάν από την άλλη έχετε διαρροή στο κάτω μέρος ενός πλυντηρίου εμπρόσθιας φόρτωσης, αυτό μπορεί να οφείλεται σε διαφορετικό πρόβλημα. Τα πλυντήρια εμπρόσθιας φόρτωσης εμπεριέχουν έχουν ένα εξωτερικό τύμπανο που αποτελείται από δύο υλικά που είναι βιδωμένα μεταξύ τους. Εάν η ένωση αυτών των δύο κομματιών δεν είναι ασφαλής, αυτό μπορεί να προκαλέσει διαρροή κάτω από τη συσκευή σας. Θα πρέπει να επισκευάσετε ή να αντικαταστήσετε το εσωτερικό τύμπανο εάν αυτή είναι η αιτία της διαρροής σας.

Διαρροές στην πίσω πλευρά του πλυντηρίου

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν διαρροή πλυντηρίου στο πίσω μέρος του. Μερικοί δεν χρειάζονται καν επισκευή, όπως στην περίπτωση που ξεχάσατε να αφαιρέσετε το βύσμα αποστράγγισης του κατασκευαστή πριν εγκαταστήσετε το σωλήνα αποστράγγισης ενός ολοκαίνουργιου πλυντηρίου. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε απλώς να αφαιρέσετε τον εύκαμπτο σωλήνα, στη συνέχεια αφαιρέστε το βύσμα και είστε πλέον έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε σωστά. Οι χαλαρές συνδέσεις σε έναν εύκαμπτο σωλήνα πλήρωσης ή ένα σφάλμα στην ασφάλιση του σωλήνα αποχέτευσης μπορεί επίσης να προκαλέσει μια τέτοιου είδους διαρροή.

Εάν έχετε πλυντήριο εμπρόσθιας φόρτωσης, θα μπορούσατε επίσης να εμφανίσετε διαρροή στην πίσω περιοχή του, χρησιμοποιώντας υπερβολικά μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού, διότι τα μηχανήματα εμπρόσθιας φόρτωσης δεν απαιτούν την αυξημένη χρήση απορρυπαντικού κατα την πλύση.

Διαρροές στην μπροστινή πλευρά του πλυντηρίου

Εάν δείτε μια διαρροή να έρχεται από το μπροστινό μέρος του πλυντηρίου άνω φόρτωσης, πιθανότατα έχετε έναν φραγμένο ή κεκλιμένο σωλήνα υπερχείλισης. Το νερό με χαμηλή σκληρότητα απαιτεί λιγότερο απορρυπαντικό, οπότε ίσως χρειαστεί να μειώσετε το σαπούνι εάν θέλετε να αποφύγετε διαρροές. Επίσης το σφάλμα ενός χρήστη πλυντηρίου αποτελεί μια ακόμη αιτία αυτού του είδους διαρροών. Έχετε τύχει ποτέ να υπερφορτώσετε το πλυντήριο σας βιαστικά για να σπαταλήσετε λιγότερο χρόνο κατα την πλύση των ρούχων; Εάν ανεβάσατε χειροκίνητα το χρονοδιακόπτη κατα την πλύση, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει την υπερβολική διάρκεια του κύκλου ξεβγάλματος και στη συνέχεια την υπερχείλιση του εσωτερικού του.

Εάν έχετε ένα πλυντήριο εμπρόσθιας φόρτωσης, μπορεί να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την πόρτα της συσκευής σας, με αποτέλεσμα εκείνη να μη σφραγίζει σωστά. Εάν επίσης δεν καθαρίζετε τακτικά την επιφάνεια της μπροστινής πόρτας φόρτωσης του πλυντηρίου σας, η συσσώρευση της βρωμιάς μπορεί να αποτελέσει ακόμη μια αιτία διαρροής.

Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο σημαντική είναι η πρόληψη του πλυντηρίου για την αποφυγή των διαρροών στην οικιακή σας συσκευή. Τώρα πλέον γνωρίζετε ακριβώς το λόγο διαρροής του πλυντηρίου σας, έχοντας τη γνώση να αντιμετωπίσετε σε αρκετές περιπτώσεις το πρόβλημα εσείς οι ίδιοι. Σε κάθε άλλη περίπτωση όμως θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία τεχνικό ο οποίος με την εμπειρία του θα σας προσφέρει μια στοχευμένη και αποτελεσματική λύση.

Όμως σε μια εποχή όπου η αναζήτηση γίνεται εξ ολοκλήρου μέσω του διαδικτύου, οι επιχειρηματίες αυτοί τεχνικοί θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν νέες τακτικές μάρκετινγκ, ώστε να “έρθουν πιο κοντά” σε εσάς και στις ανάγκες σας. Γι’ αυτό ολοένα και περισσότερες τεχνικές επιχειρήσεις συνεργάζονται με μια εταιρεία digital marketing στην Αθήνα, ώστε να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες και να αντιμετωπίσουν τα σύγχρονα προβλήματα διαρροών των οικιακών συσκευών τους. Ώστε να είστε εσείς πλέον σε θέση να επιλέξετε τον καταλληλότερο επαγγελματία υδραυλικό, γρήγορα, εύκολα και οικονομικά μέσω των μηχανών αναζήτησης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back