Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To roadtrip που άλλαξε την ελληνική σκηνή

Εικόνα του άρθρου To roadtrip που άλλαξε την ελληνική σκηνή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/10/2022, 16:30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πριν από 11 χρόνια, τέτοιες μέρες, οι 1000mods, οι τύποι που ξεκίνησαν από το Χιλιομόδι για να κατακτήσουν τα πάντα, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ: το Super Van Vacation.

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2011 λοιπόν, οι 4 1000mods ξεκίνησαν να «καίνε δρόμο», γινόμενοι οι πιο ουσιαστικοί και προωθητικοί μουσικοί αυτού που είχαν αφήσει ατέλευτο μπάντες όπως οι Kyuss.

Ήδη τότε, η ελληνική σκηνή είχε και τα ιερά της τέρατα (Nightstalker), αλλά και τις πολύ καλές μπάντες (Planet of Zeus). Οι τελευταίοι είχανε το υπεραγριεμένο Eleven the Hard Way από το 2008 και λίγους μήνες πριν, είχαν κυκλοφορήσει το αποκαλυπτικό Macho Libre (και οι ‘stalker είχανε αναγγείλει τη θεοκτονία, ήδη από το ’09).

Αν σας αρέσει ο Τύπος, μπορείτε να τον στηρίξετε με μια συνδρομή ή δωρεά, εδώ:

Όμως, το SVV ήταν κάτι σαν ένεση, σε μια σκηνή που βάδιζε ήδη προς την καλύτερή της ημέρα. Είχε ψυχή, είχε φουλ παραμόρφωση, αγαπούσε τους Sabbath και τα χαμηλά κουρδίσματα, αλλά είχε και κάτι ακόμα: το χιτ.

Το Vidage ήταν και παραμένει ένα από τα ωραιότερα κομμάτια, δίσκου και συναυλιακά, που έχει γράψει μουσικό συγκρότημα εντός και εκτός συνόρων. Ακόμα και σήμερα, 11 χρόνια μετά που όλοι-ες είναι πιο μεγάλοι και ώριμοι-ες, το μπάσο που το φέρνει στη σκηνή, συνοδεύει και μια λύτρωση από τις συνήθως ισοπεδωτικές τους εμφανίσεις.

Δεν είναι όμως το μόνο από τα 10 κομμάτια του δίσκου που στέκεται ψηλά: το Road to Burn, το El Rollito, το Set you Free αλλά και το ομώνυμο.

Κάπως έτσι, το vacation έφτασε ήδη 11 χρόνια μακριά και τρία ακόμα άλμπουμ…


 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back