Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Ρεπουμπλικάνοι: Το 53% επιμένει ότι ο Τραμπ νίκησε

Εικόνα του άρθρου Ρεπουμπλικάνοι: Το 53% επιμένει ότι ο Τραμπ νίκησε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2021, 14:08
ΚΟΣΜΟΣ

Η πλειονότητα των Ρεπουμπλικανών εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ και να αποδίδει την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν σε εκλογική νοθεία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Η σφυγμομέτρηση αυτή, η οποία έγινε από τις 17 ως τις 19 Μαΐου σε εθνικό επίπεδο, έδειξε ότι το 53% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι ο Τραμπ, ο υποψήφιος του κόμματός τους στις προεδρικές, είναι ο "πραγματικός πρόεδρος" τώρα, σε σύγκριση με ένα 3% των Δημοκρατικών και ένα 25% όλων των Αμερικανών.

Περίπου το ένα τέταρτο των ενηλίκων πιστεύει ότι οι προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου αμαυρώθηκαν από νοθεία, συμπεριλαμβανομένου ποσοστού 56% των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.

Τα στοιχεία είναι περίπου τα ίδια με αυτά δημοσκόπησης που είχε γίνει από τις 13 ως τις 17 Νοεμβρίου, η οποία είχε δείξει ότι το 28% όλων των Αμερικανών και το 59% των Ρεπουμπλικανών το πιστεύει αυτό.

Ο Μπάιντεν, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ με διαφορά 7 εκατομμυρίων ψήφων. Δεκάδες δικαστήρια απέρριψαν τις προσφυγές του Τραμπ κατά των αποτελεσμάτων, αλλά ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ και οι υποστηρικτές του επιμένουν να προωθούν αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας σε συντηρητικά ειδησεογραφικά μέσα.

Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos δείχνει επίσης ότι το 61% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι "έκλεψαν" τις εκλογές από τον Τραμπ. Επίσης μόνον περίπου 29% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι ο πρώην πρόεδρος θα πρέπει να μοιραστεί κάποιο μερίδιο της ευθύνης για τις φονικές ταραχές από υποστηρικτές του που εισέβαλαν στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Ωστόσο το 67% όλων των ερωτηθέντων δηλώνει ότι εμπιστεύεται τους εκλογικούς αξιωματούχους στην πόλη του ότι κάνουν έντιμα τη δουλειά τους, συμπεριλαμβανομένου ποσοστού 58% των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.

Οι δημοσκοπήσεις του Νοεμβρίου και του Μαΐου έγιναν και οι δύο διαδικτυακά, στα αγγλικά, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η δημοσκόπηση του Μαΐου έγινε σε δείγμα 2.007 ενηλίκων, μεταξύ των οποίων 909 Δημοκρατικοί και 754 Ρεπουμπλικανοί. Το περιθώριο αξιοπιστίας της δημοσκόπησης αυτής, ένα μέτρο υπολογισμού της ακρίβειάς της, είναι περίπου 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back