Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ραντεβού… διά ζώσης στις 12 Οκτωβρίου

Εικόνα του άρθρου Ραντεβού… διά ζώσης στις 12 Οκτωβρίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2022, 23:47
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη. Και αυτή τη φορά οι παρατάξεις «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα και «Πολίτες για την Ανατροπή» του Λάζαρου Νάτση αποφάσισαν να απέχουν.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ σχολίασε αυτή την απουσία των δύο παρατάξεων. «Λυπάμαι για την εικόνα αυτή και για την απουσία των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης» είπε κάνοντας λόγο για «αλά καρτ επίφαση δημοκρατίας».

Το σχόλιο αυτό του δημάρχου προκάλεσε λίγη ώρα αργότερα την παρέμβαση του επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα.Πολίτες για την Ανατροπή» κ. Νάτση. Ο κ. Νάτσης έκανε λόγο για απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Δεν χρειάζεται να μας εγκαλείτε. Δεν μπορεί τη μισή μέρα να γίνονται συσκέψεις (σ.σ. η πρωινή σύσκεψη για την ενέργεια) και την άλλη μισή να κινδυνεύει το συμβούλιο από τον covid», είπε, για να απαντήσει ο δήμαρχος ότι «δεν εγκαλούμε κανέναν».

Το επιχείρημα της δημοτικής αρχής για την τηλεδιάσκεψη ήταν ότι η ατζέντα της ημερήσιας διάταξης ήταν κυρίως υπηρεσιακού χαρακτήρα. «Δεν θέλω να μπαίνω σε πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά η πρόσκληση για τη συνεδρίαση δεν αναφερόταν ποτέ στις διατάξεις του covid» είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.

Τα καλά νέα, μετά από τηλεδιασκέψεις ή διά περιφοράς συνεδριάσεις, είναι ότι τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου θα γίνει διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως ανακοινώθηκε επίσης, στις 10 Οκτωβρίου θα προηγηθεί συνεδρίαση για να τιμηθεί η μνήμη του Φίλιππα Τσουμάνη.

Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη, ο δήμαρχος παρακάλεσε το σώμα να oλοκληρώσει το έργο του χωρίς χρονοτριβή καθώς είχε να εκπληρώσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα. Παρόμοια παράκληση έκανε και ο αντιδήμαρχος Νίκος Τσόλης λόγω του αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναιτωλικό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back