Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΡΑΕ: Προσεχώς στις οθόνες σας η σύγκριση τιμών ρεύματος

Εικόνα του άρθρου ΡΑΕ: Προσεχώς στις οθόνες σας η σύγκριση τιμών ρεύματος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/09/2019, 14:00
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι το τέλος του 2019 θα είναι έτοιμο για χρήση από τους καταναλωτές το διαδικτυακό εργαλείο σύγκρισης τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, επισήμανε η οικονομολόγος, ειδική επιστήμονας, διευθύντρια προστασίας καταναλωτών και περιβάλλοντος και λιανικής αγοράς της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), Ευαγγελία Γκότζου, σημειώνοντας ότι αυτό θα είναι πλήρως λειτουργικό τον επόμενο μήνα.

Μιλώντας στην χθεσινοβραδινή εσπερίδα που διοργάνωσε η ΡΑΕ στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, η κ. Γκότζου επισήμανε ότι η ολοκλήρωση της πιλοτικής λειτουργίας του διαδικτυακού εργαλείου σύγκρισης τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, τοποθετείται χρονικά στις 10/9 και θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης και παρατηρήσεων, ώστε να ενσωματωθούν οι όποιες αλλαγές μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

«Στο σημείο αυτό, θα έχει ολοκληρωθεί η λειτουργικότητα του εργαλείου και στη συνέχεια θα καθαριστεί η βάση δεδομένων και θα ζητηθεί η τελική ανάρτηση των προϊόντων από τους υπόχρεους προμηθευτές» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η ίδια.


Η διαδικασία

Η ίδια περιέγραψε τη διαδικασία χρήσης του εργαλείου από τους καταναλωτές και μεταξύ άλλων επισήμανε ότι τα αποτελέσματα της σύγκρισης εμφανίζονται ταξινομημένα, οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις φαίνονται αναλυτικά και ξεχωριστά από τις υπόλοιπες χρεώσεις, ενώ πατώντας επάνω στις «Ρήτρες», «Εκπτώσεις» και «Λεπτομέρειες», εμφανίζονται σε αναδυόμενα παράθυρα επιπλέον πληροφορίες.

Μιλώντας για τις εξελίξεις της λιανικής ενεργειακής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην Ελλάδα, η κ. Γκότζου ανέφερε ότι το 2019 αποτελεί χρονιά έντονης δραστηριότητας και περαιτέρω ενίσχυσης του ανταγωνισμού στον τομέα της προμήθειας, τόσο της ηλεκτρικής ενέργειας όσο και του φυσικού αερίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back