Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Πυρά κατά Βρούτση για την τηλεκατάρτιση

Εικόνα του άρθρου Πυρά κατά Βρούτση για την τηλεκατάρτιση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/04/2020, 15:18
ΕΛΛΑΔΑ

Η άρον άρον απόσυρση του ατυχούς προγράμματος τηλεκπαίδευσης από την κυβέρνηση, που πήγε από την υπεράσπισή του, στην ακύρωση μέσα σε μερικές ώρες, συγκέντρωσε τα πυρά της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του αναφέρει ότι «Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε, καθώς φαίνεται, τη κρίση της πανδημίας ως ευκαιρία για να στήσει δουλειές εκατομμυρίων. Η απόσυρση μετά τη κατακραυγή, ωστόσο, δε λειτουργεί ως ‘κολυμβήθρα του Σιλωάμ’» και προσθέτει ότι όσο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, παραμένει στη θέση του «τόσο μας φανερώνει ότι τη δουλειά την έστησε με συνευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου».

Την παραίτηση του κ. Βρούτση ζήτησε και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά:

«Επιτέλους μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ο κ. Μητσοτάκης εξαναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση, πήρε άρον άρον πίσω την δική του ... ουσιαστικά, απόφαση. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί από την πρώτη στιγμή το καταγγείλαμε. Όσο για τον υπουργό Εργασίας υπάρχει μόνο ο δρόμος της παραίτησης» αναφέρει η κ. Γεννηματά.

Νωρίτερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, είχε τονίσει ότι «η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις οδηγίες που έδωσε αλλά και με επιστολή στον κ. Βρούτση και στον υφυπουργό Ανάπτυξης είπε ξεκάθαρα ότι λόγω του κορωνοϊού μπορούν τα κονδύλια να ανακατευθύνονται, δηλαδή όσα προβλέπονταν στο παρελθόν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν μόνο για καταρτίσεις τώρα μπορούν να αλλάξουν τη χρήση τους και να γίνει απευθείας ενίσχυση των επιστημόνων, τα περί αντιθέτου λεγόμενα είναι κυβερνητική προσπάθεια συσκότισης».

O δε βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας τόνισε: «Προτού ο κ. Βρούτσης κάνει τον απαραίτητο ενδελεχή έλεγχο της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, ας κάνει έναν ενδελεχή έλεγχο των συνεργατών του και των κυβερνητικών στελεχών, που σχεδίασαν και εκτέλεσαν ένα τέτοιο τυχοδιωκτικό πρόγραμμα. Ας κοιταχτεί και στον καθρέφτη του, γιατί το πρόγραμμα- ‘σκοιλ ελικικού’ έχει τη δική του υπογραφή».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back