Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση κατά Μητσοτάκη

Εικόνα του άρθρου «Πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση κατά Μητσοτάκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2023, 17:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορεί να επιβεβαίωσε ή και να γεφύρωσε κάποιες σχέσεις που είχαν «εξασθενήσει», με συγκεκριμένα πρόσωπα στην Ήπειρο, αλλά περισσότερο προκάλεσε με τις ομιλίες του, παρά ενέπνευσε ή έφερε τους αντιπάλους του σε δύσκολη θέση.

Καταρχάς, η τακτική της ΝΔ να αντιγράψει τα «αναπτυξιακά συνέδρια» του ΣΥΡΙΖΑ (που και αυτά τελικά δεν κατέληξαν σε κάτι ουσιαστικό…), αλλά σε συμπυκνωμένη χρονικά διάσταση και να «θάψει κάτω από χαρτιά» την πραγματικότητα, δεν εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τα άλλα κόμματα, όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις τους.

Οι κακογραμμένες ομιλίες με «γνωμικά της πρώτης σελίδας της google», μαζί με την πλήρη αποφυγή αναφοράς σε κρίσιμα θέματα όπως ο σιδηρόδρομος, αλλά και η άμοιρη ηγετολογία των τοπικών στελεχών, από τη ΝΟΔΕ μέχρι τον ίδιο τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, δεν μπόρεσαν να καλύψουν το βασικό πρόβλημα: η κυβέρνηση της ΝΔ είναι πλήρως απούσα από την Ήπειρο και ζητάει την ψήφο των Ηπειρωτών με πολύ σαθρά επιχειρήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ιωαννίνων στο σχόλιό του αναφέρει μεταξύ άλλων:

Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε μια εκδρομή και 4 χρόνια μετά είδαμε το ίδιο  έργο. Αυτά που έταξε από το 2019 τα βάζει στον προγραμματισμό για τα  επόμενα χρόνια και μάλιστα κάποια από αυτά έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί από  το ΕΣΠΑ 2014-2020 ενώ συμπεριλαμβάνει και δωρεές ιδιωτών, έργα δήμων και  της περιφέρειας ως έργα της κυβέρνησής του. Πέρα από το «καλάθι φιάσκο»  των έργων που έταξε ο πρωθυπουργός δεν έκανε τον απολογισμό των έργων  που ολοκλήρωσε ή σχεδίασε η κυβέρνησή του από το 2019 μέχρι σήμερα. Ο  απολογισμός είναι σχεδόν μηδενικός όπως μπορούν να διαπιστώσουν οι  πολίτες της Ηπείρου.
Ο απολογισμός λοιπόν για την περιοχή, για να  βοηθήσουμε τον κ. Μητσοτάκη: Γιάννενα –Κακαβιά = μηδέν, Μεταφορά φυλακών  =στα χαρτιά, Πρέβεζα-Ιόνια οδός = μηδέν, Πεζόδρομος –Ποδηλατόδρομος  λίμνης = μηδέν, Π.Δ. λίμνης =μηδέν, Αθλητικές Εγκαταστάσεις = Μηδέν (  αναζητούν χρήματα χωρίς μελέτες και σχέδιο για νέο προκάτ κλειστό στον  Κατσικά) , Λιμάνι Ηγουμενίτσας = ξεπούλημα και χερσαία ζώνη, άγνωστο τι  θα γίνει και ποιες δεσμεύσεις υπάρχουν, Νοσοκομεία-ΕΣΥ =υποχρηματοδότηση  και προσπάθεια ιδιωτικοποίησης Πανεπιστήμια= υποχρηματοδότηση και  περιορισμός της πρόσβασης των νέων, Στήριξη παραγωγών= ανεπαρκής,  Στήριξη Δήμων =ανεπαρκής και υποχρηματοδότηση. Έταξε αορίστως και την  παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου στο Δήμο Ιωαννιτών που  προβλέπεται από το σχέδιο πόλης του 1987 να δοθεί στο Δήμο. Κατά τα άλλα  προεκλογικά, χωρίς να έχει και ο ίδιος καταλάβει το περιεχόμενο αυτών  που τάζει, μίλησε για 380 έργα μέχρι το 2030


Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων τονίζει:

Γιατί ο πρωθυπουργός επέλεξε να επισκεφτεί μόνο ιδιωτικές επιχειρήσεις;
Γιατί δεν πήγε στα εργοτάξια του «Γιάννενα – Κακαβιά», ή της σιδηροδρομικής Εγνατίας;
Γιατί  δεν έφερε μαζί του το Προεδρικό Διάταγμα για τη λίμνη Παμβώτιδα, ή τη  δημοπράτηση για τον ποδηλατόδρομο – πεζόδρομο που μας υποσχέθηκε την  προηγούμενη φορά που βρέθηκε στα Γιάννενα;
Γιατί δεν πήγε στα δύο νοσοκομεία μας, στα ακριτικά χωριά μας, στους αγρότες μας;
Αλλά πώς να πάει, όταν είναι υπεύθυνος για το μηδενικό αποτύπωμα που αφήνει η θητεία του και στον τόπο μας.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ πέρασε κάτω από τον πήχη των προσδοκιών των πολιτών της χώρας αλλά και της Ηπείρου.
Κανένα αναπτυξιακό πρόγραμμα του Ν. Ιωαννίνων και της Ηπείρου δεν ανακοινώθηκε γιατί δεν υπάρχει, όπως δεν υπήρχε 4 χρόνια τώρα.
Φτώχια,  ανεργία στους νέους, δημογραφική συρρίκνωση στους ορεινούς κυρίως  όγκους, χαμηλός ρυθμός ανάπτυξης, μηδενικό σχεδόν εξαγωγικό αποτύπωμα  από τις επιχειρήσεις της περιοχής μας και πρωτογενής τομέας που  συρρικνώνεται μέρα με την μέρα.
Τι και αν από την έδρα της  γαλακτοβιομηχανίας μίλησε για αύξηση της παραγωγής γάλακτος, οι  παραγωγοί της περιοχής ξέρουν την αλήθεια, το ζωικό κεφάλαιο μειώνεται  και η νέα ΚΑΠ τους οδηγεί σε μαρασμό.
Με περίσσιο θράσος και αλαζονεία μας ζήτησε να τον συγκρίνουμε με την θητεία του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.
Να συγκρίνουμε δηλαδή το κακό με το κάκιστο.


Τέλος, το ΚΚΕ Ιωαννίνων σημειώνει:

Μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθεί η αναφορά σε «πολλές καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας»,  δίπλα στην ατελείωτη λίστα με τα δώρα στους τοπικούς βιομηχάνους. Και  οι πέτρες ξέρουν για τους μισθούς «πεινάς», τα εφταήμερα, την  εντατικοποίηση και την απόκρυψη των εργατικών ατυχημάτων, που έχουν  γίνει καθεστώς στις βιομηχανίες εμφιάλωσης και τα άλλα εργασιακά  «κάτεργα» της περιοχής.
Θέλει πολύ θράσος να κοκορεύεσαι για την «μεγαλύτερη γραμμή εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στην Ευρώπη»,  ενώ στην πόλη το καλοκαίρι ολόκληρες γειτονιές λένε το «νερό νεράκι»  εξαιτίας και της υπεράντλησης των υδάτων από τις βιομηχανίες εμφιάλωσης  του λεκανοπεδίου. Από τη μια, τζάμπα νερό, επιδοτήσεις και  φοροελαφρύνσεις, «όλα στα πόδια» του κεφαλαίου. Από την άλλη, στους  Γιαννιώτες ο λογαριασμός με τα υψηλότερα ανταποδοτικά τέλη στην ύδρευση  και την αποχέτευση στη Δυτική Ελλάδα.
Κουβέντα δεν άκουσαν οι  συμβασιούχοι εργαζόμενοι της Δωδώνης για μόνιμη και σταθερή δουλειά και  ας βρίσκονται σε ομηρία για πάνω από 30 χρόνια. Κουβέντα δεν άκουσαν οι  βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι για μείωση του κόστους παραγωγής, για  κατώτατες εγγυημένες τιμές. Ο πρωθυπουργός απέφυγε να τους εξηγήσει  γιατί μειώνεται σταθερά η παραγωγή γάλακτος και το ζωικό κεφάλαιο στην  Ήπειρο, «τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε». Ούτε αποκάλυψε τα νέα σχέδια των  βιομηχανιών γάλακτος για μειώσεις τιμών παραγωγού.
Κάθε σταθμός  του πρωθυπουργού στην πόλη μας, κάθε κουβέντα για τα πεπραγμένα της  διακυβέρνησης της ΝΔ, αποτελούν ακόμη μία απόδειξη ότι οι λαϊκές ανάγκες  και τα επιχειρηματικά συμφέροντα δεν συναντιούνται ούτε στη «Δευτέρα  Παρουσία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back