Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 16-11-2022, 13:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Oι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Τομέα του Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» αποχαιρετούν τον διευθυντή τους, τον Φίλιππο Πρίφτη που έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα.

«Ο Φίλιππος Πρίφτης πέραν της επιστημονικής του κατάρτισης και προσφοράς του ως γιατρός, υπήρξε πολύτιμος συνεργάτης, καθώς τον χαρακτήριζε η υπευθυνότητα, η εργατικότητα, η διακριτικότητα, η υπομονή, η ανιδιοτέλεια και το πηγαίο χιούμορ. Όλοι μας παίρναμε δύναμη από την πραότητα του, τον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης των δυσκολιών και την ευγένεια που εξέπεμπε. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο και θα βρίσκεται πάντα στις καρδιές μας. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του» αναφέρουν.

Οι εργαζόμενοι καταθέτουν ένα μικρό βιογραφικό του Φίλιππου Πρίφτη και της συνεισφοράς του στην ψυχιατρική.

Αυτό έχει ως εξής: Ο Φίλιππος Πρίφτης υπηρέτησε ως ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής επί 20 χρόνια στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας όσο αυτό λειτουργούσε στο Γ.Ν.Ι «Γ.Χατζηκώστα». Διορίστηκε ως επιμελητής Β’, η εξέλιξή του συνεχίστηκε σε όλες τις βαθμίδες έως και επιστημονικού υπευθύνου του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, στηρίζοντας τη λειτουργία του και την προσφορά του στην κοινότητα ακόμη και σε δύσκολους καιρούς, διατηρώντας τη λειτουργία του τμήματος Ενηλίκων και του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος.

Παράλληλα πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο, στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, στις εφημερίες και τη διασυνδετική. Επί 20 χρόνια υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος του Ξενώνα «Χαραυγή» του Γ.Ν.Ι. «Γ.Χατζηκώστα», στηρίζοντας το πρόγραμμα Ψυχαργώς για την αποασυλοποίηση και την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των ψυχικά πασχόντων. Διετέλεσε Πρόεδρος της Τομεακής Επιτροπής Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας-Κέρκυρας και διευθυντής του Ψυχιατρικού Τομέα του Νοσοκομείου μας.

Τέλος συνέβαλε σημαντικά στην ανάληψη, οργάνωση και λειτουργία δύο προγραμμάτων ΕΣΠΑ από τον Ψυχιατρικό Τομέα, της Μονάδας Σωματικής Αποτοξίνωσης για Ναρκωτικά και Αλκοόλ και του Προγράμματος Κατ’ Οίκον Νοσηλείας.

Xromoepilogi2
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ηρων back