ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ψήφος εμπιστοσύνης» από την Εθνική Τράπεζα

Εικόνα του άρθρου «Ψήφος εμπιστοσύνης» από την Εθνική Τράπεζα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2019, 11:26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Εθνική Τράπεζα κάλεσε τα «μεγάλα χαρτοφυλάκια» των Ιωαννίνων να επιστρέψουν στις υπηρεσίες της, με μια ημερήσια «εξόρμηση» στην πόλη που επιστεγάστηκε από ένα δείπνο. Στο κεντρικό τραπέζι στο Du Lac, παρακάθισαν στο ίδιο τραπέζι με το διοικητή της τράπεζας Παύλο Μυλωνά, η διοίκηση της «Δωδώνης», της «Πίνδου», καθώς και άλλοι εκπρόσωποι επιχειρήσεων της πόλης.

Ο κ. Μυλωνάς στο σύντομο χαιρετισμό του δεν αρνήθηκε ότι η Εθνική «παιδεύει», αλλά ήταν και κατηγορηματικός για τον προγραμματισμό και το στόχο να εκσυγχρονιστεί. Ήταν εκτενής η αναφορά του στον αγροδιατροφικό τομέα, που άλλωστε είναι και ο «ηγέτης» στην οικονομική δραστηριότητα των Ιωαννίνων, εκθειάζοντας τις βιομηχανίες της περιοχής για την εξωστρέφειά τους. Ο κ. Μυλωνάς θυμήθηκε επίσης τις πρώτες επισκέψεις του στα Γιάννενα, μαζί με τη θεία του, Ντόρα Τσάτσου, χορογράφο του Εθνικού Θεάτρου (και κόρη του Κωνσταντίνου Τσάτσου), για τις παραστάσεις στην αρχαία Δωδώνη. Στάθηκε στην ιδιαίτερη σχέση της τράπεζας με τα Γιάννενα, λόγω του ιδρυτή της, Γεωργίου Σταύρου και κάπου ανάμεσα, έδωσε και «ψήφο εμπιστοσύνης» στη νέα κυβέρνηση. «Είναι πολύ πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα», τόνισε.

Τόνισε ακόμα ότι η Εθνική «ήταν και θα είναι πάντα δίπλα στους πελάτες της, για την κάλυψη των αναγκών τους» και ότι η τράπεζα, βρίσκεται σήμερα στην καλύτερη θέση από πλευράς ρευστότητας και «θα στηρίξει κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων και ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους».

Η Εθνική έχει να καλύψει ένα έδαφος, σε πελατολόγιο αλλά και υποδομές, έναντι του κύριου ανταγωνιστή της, της Τράπεζας Πειραιώς.

Στις δηλώσεις τους νωρίτερα η Χριστίνα Θεοφιλίδη, γενική διευθύντρια λιανικής τραπεζικής και ο Δημήτρης Καποτόπουλος, μέλος της διοίκησης, έκαναν έναν απολογισμό των επαφών της τράπεζας. «Συνομιλήσαμε με επιχειρηματίες και διαπιστώθηκε το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει, καθώς και η κινητικότητα στην αγορά. Η Εθνική Τράπεζαθα είναι εδώ για να στηρίξουμε την αύξηση των θέσεων εργασίας» είπε μεταξύ άλλων η κα Θεοφιλίδη. Ο κ. Καραμούζης πρόσθεσε ότι «ήρθαμε για να επικοινωνήσουμε στην επιχειρηματική κοινότητα ένα μήνυμα ουσιαστικής αλλαγής λειτουργίας και προσαρμογής στις νέες συνθήκες», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον αγροδιατροφικό τομέα και στη συνεργασία της τράπεζας με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του.  

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, αλλά και οι δήμαρχοι Ιωαννίνων, ο απερχόμενος Θωμάς Μπέγκας και ο εκλεγμένος Μωυσής Ελισάφ, οι οποίοι βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back