Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψάχνοντας τον «τουρισμό 4 εποχών» στο Λονδίνο

Εικόνα του άρθρου Ψάχνοντας τον «τουρισμό 4 εποχών» στο Λονδίνο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2021, 19:15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε στην πρώτη, μετά τις διαδοχικές καραντίνες, παγκόσμια έκθεση τουρισμού WTM, στο Λονδίνο.

Στην έκθεση η Περιφέρεια συμμετείχε με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γοργόλη επικεφαλής της αντιπροσωπείας και πρόβαλλε «τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ηπείρου, τον τέλειο συνδυασμό ορεινού και θαλάσσιου τουρισμού, το περιβάλλον, την γαστρονομία της περιοχής, τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους» σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, στα της πρόσβασης, εντάχθηκαν η Εγνατία, η Ιόνια, καθώς και τα δύο αεροδρόμια, Ιωαννίνων και Ακτίου.

Σε ελληνικό εστιατόριο του Λονδίνου έγινε παράλληλη εκδήλωση, όπου βρετανοί δημοσιογράφοι δοκίμασαν την ηπειρώτικη γαστρονομία.

«Κάθε επισκέπτης μπορεί να ζήσει στην Ήπειρο μια άνευ προηγουμένου εμπειρία, γνωρίζοντας αρχαιολογικούς χώρους, μονοπάτια πεζοπορίας, απολαμβάνοντας αξιοθαύμαστα τοπία σε μοναδικά χρώματα και δοκιμάζοντας αυθεντική τοπική κουζίνα» τόνισε μεταξύ άλλων η διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, Ιουλία Μαρκούλα, μιλώντας στην εκδήλωση.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάργας Αντώνης Ζυγούρης βάσισε την παρουσίασή του στην ύπαρξη του αεροδρομίου του Ακτίου και τη σύνδεσή του με τα αεροδρόμια της Αγγλίας. Επίσης, το παρόν έδωσε ο Δήμος Ιωαννιτών με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Λώλη.

Τα στελέχη Δήμου και Περιφέρειας είχαν διάφορες συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και εκπροσώπους αεροπορικών εταιριών.

Από το περίπτερο πέρασε και ο υπουργός Τουρισμού πλέον, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, είπε ότι «η Ήπειρος θα πρωταγωνιστεί στην καμπάνια του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για τον χειμερινό τουρισμό και την ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού που θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back