Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκθεση Λονδίνου: Ο καθείς με τους σκοπούς του…

Εικόνα του άρθρου Έκθεση Λονδίνου: Ο καθείς με τους σκοπούς του…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/11/2021, 18:04
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετείχε στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού WTM στο Λονδίνο, προβάλλοντας περισσότερο το δικό του τουριστικό πλάνο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Λώλης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, οι οποίοι «επικρότησαν την πρόθεση του Δήμο Ιωαννιτών για την ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού στον προορισμό και την ίδρυση γραφείου Προσέλκυσης Συνέδρων και Επισκεπτών στα Ιωάννινα».

Το γενικό πλαίσιο της παρουσίας της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση του Λονδίνου, ήταν ο «τουρισμός 4 εποχών».

Κατά τα λοιπά, ο Δήμος θεωρεί «αξιοσημείωτη» τη συνάντηση που είχε ο κ. Λώλης με τη νέα διευθύντρια του ΕΟΤ Ελένη Σκαρβέλη, με την οποία συζήτησε τους «τρόπους προβολής των Ιωαννίνων και τις  δυνατότητες για τη διοργάνωση επισκέψεων εξοικείωσης τουριστικών πρακτόρων και εκπροσώπων βρετανικών μέσων ενημέρωσης».

Τον Δήμο εκπροσώπησε επίσης η εταιρία συμβούλων Wise Ram.

O κ. Λώλης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της TUI και «το μεγάλο γραφείο εξερχόμενου τουρισμού από την Ρουμανία, με έδρα το Βουκουρέστι, Travis Tourism».

Για μια ακόμα φορά «διερευνήθηκε» η σύνδεση Ιωαννίνων-Κύπρου, που δεν έχει τελεσφορήσει στο πρόσφατο παρελθόν. Ο Δήμος στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι είναι κάτι «που θα προσδιοριστεί τη νέα χρονιά που θα αναλάβει η νέα διοίκηση στην κυπριακή αεροπορική εταιρεία».

Ο Δήμος θα συνεχίσει «δράσεις εξωστρέφειας», αυτή τη φορά στη Philoxenia και Athens Tourism Expo. Στο πλαίσιο της «Διπλωματίας Πόλεων» θα γίνει παρουσίαση του προορισμού «Ιωάννινα» στις 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back