ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ψάχνοντας την «αίσθηση της γειτονιάς»…

Εικόνα του άρθρου Ψάχνοντας την «αίσθηση της γειτονιάς»…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/02/2019, 17:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι μαθητές της έκτης τάξης του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Ιωαννίνων «υιοθέτησαν» το parklet έξω από το σχολείο τους

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Πειραματικού Δημοτικού στην Ακαδημία και σπουδαστές του τμήματος φυτικής παραγωγής του ΕΠΑΛ, φύτεψαν τα παρτέρια του πάρκλετ που βρίσκεται έξω από το σχολείο, στην οδό Καλλιάφα.

Κάπως έτσι, παρουσία της αντιδημάρχου Πρασίνου Ελένης Βασιλείου, το 2ο Πειραματικό «υιοθέτησε» επίσημα το «μικρό αστικό κήπο». Οι μαθητές και οι μαθήτριες πήραν συμβουλές από τους σπουδαστές του ΕΠΑΛ για τον τρόπο φροντίδας των λουλουδιών και των καλλωπιστικών φυτών, σε ένα «νέο δημόσιο χώρο» που αποσκοπεί επιπλέον στην «ευαισθητοποίηση και τη δημιουργία μιας κουλτούρας προστασίας του».

Η κα Βασιλείου έκανε έκκληση να μη βανδαλίζονται δημόσιοι χώροι στα Γιάννενα (το πάρκλετ είχε γίνει «στόχος» πρόσφατα) και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ένας απώτερος στόχος είναι «η ανάπτυξη οικολογικής – περιβαλλοντικής συνείδησης, η ενδυνάμωση των διαπροσωπικών σχέσεων των μελών που απαρτίζουν μια σχολική κοινότητα αλλά και των περιοίκων που μπορούν να το χρησιμοποιούν όλες τις ώρες της ημέρας δημιουργώντας έτσι μια ‘αίσθηση γειτονιάς’». 

Ευχαρίστησε επίσης τη διευθύντρια του 2ου Πειραματικού Βερενίκη Κύρκου και τους εκπαιδευτικούς Θανάση Χειλά και Μπέττυ Τζακώστα, για τη συμμετοχή τους στη δράση, γιατί όπως τονίζει «προετοίμασαν τα παιδιά το προηγούμενο διάστημα για το τις ευθύνες που έχει η ‘υιοθεσία’ ενός αστικού κήπου» και επιμελήθηκαν τις αφίσες με τα περιβαλλοντικά μηνύματα που φιλοτέχνησαν τα παιδιά.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back