Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρώτος κωπηλατικός αγώνας «Σωτήρης Στάμος»

Εικόνα του άρθρου Πρώτος κωπηλατικός αγώνας «Σωτήρης Στάμος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/09/2020, 18:01
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τον 1ο Διεθνή Αγώνα Κωπηλασίας «Εις μνήμην Σωτήρη Στάμου» διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων την ερχόμενη Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, ως φόρο τιμής στον ιστορικό πρόεδρό του. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και το ΠΕΑΚΙ.

Ο αγώνας, σύμφωνα με τον Όμιλο, θα διεξάγεται κάθε χρόνο. Φέτος είναι προσαρμοσμένος στα προβλεπόμενα μέτρα αποτροπής της εξάπλωσης του ιού και άρα, θα γίνει σε διασυλλογικό επίπεδο.

Πλην του Ν.Ο.Ι., θα λάβουν μέρος, με ομάδες αθλητών των κατηγοριών Αρχαρίων, Παίδων  - Κορασίδων και Εφήβων – Νεανίδων οι Ναυτικοί Όμιλοι Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας,  Θεσσαλονίκης, Κατερίνης, Γιαννιτσών, Κοζάνης, Καλαμαριάς, Μαυροχωρίου, Καστοριάς, ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης.

Κάθε σωματείο θα συμμετέχει με ένα μόνο πλήρωμα ανά αγώνισμα. Θα διεξαχθούν συνολικά 11 αγωνίσματα με τη διαδρομή να έχει οριστεί στα 1.000 μ.. Η εκκίνηση θα είναι στο ύψος του Μάτσικα και ο τερματισμός στον πύργο του ΠΕΑΚΙ όπου και οι κερκίδες των θεατών.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ. της Κυριακής και η τελευταία κούρσα θα γίνει στις 11.30 π.μ.. Οι απονομές των μεταλλίων στους τρεις πρώτους νικητές κάθε αγωνίσματος θα γίνουν ώρα 12 μ. στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, με τήρηση των αναγκαίων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ο ΝΟΙ αναφέρει, με αφορμή το γεγονός ότι ο αγώνας συμπίπτει με το Ioannina Lake Run: «Φιλοδοξία του Ν.Ο.Ι. είναι οι δύο διοργανώσεις να λειτουργήσουν συμπληρωματικά, συνθέτοντας ένα εντυπωσιακό παράλληλο αθλητικό γεγονός σε στεριά και νερό».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back