Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 5-02-2021, 10:38
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την ανάδειξη της παραλίμνιας περιοχής του Φράγματος Πουρναρίου σε έναν νέο φυσιολατρικό-τουριστικό προορισμό επιδιώκουν φορείς της Άρτας.

Με πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας Ιωάννη Γκολομάζου και της Συντονιστικής Επιτροπής της «Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Αξιοποίηση της Παραλίμνιας περιοχής Φράγματος Πουρναρίου» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, τηλεδιάσκεψη με θέμα «Αξιοποίηση της Τεχνητής Λίμνης του Φράγματος Πουρναρίου και της παραλίμνιας περιοχής». 

Στην τηλεδιάσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος, οι βουλευτές Άρτας Όλγα Γεροβασίλη και Χρήστος Γκόκας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, οι  θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Ιωάννης Κατέρης και Αναστασία Σίμου, οι δήμαρχοι Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, Γ. Καραϊσκάκη, Περικλής Μίγδος, Κ. Τζουμέρκων, Χρήστος Χασιάκος και Ν. Σκουφά, Ροζίνα Βαβέτση, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Άρτας και οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων των Δήμων της Άρτας.

Ένα από τα ζητούμενα της τηλεδιάσκεψης είναι και η αναζήτηση και εξασφάλιση απαιτούμενων πόρων. Στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Άρτας, σημειώνεται ότι κοινή πεποίθηση της πλειοψηφίας των επικεφαλής των φορέων της περιοχής, όπως αυτή προέκυψε από τις διερευνητικές συναντήσεις, που πραγματοποίησε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών το προηγούμενο διάστημα, με βουλευτές και δημάρχους της περιοχής είναι πως καταρχάς θα πρέπει να υποβληθεί κοινή Πρόταση στο νέο ΕΣΠΑ ή το Ταμείο Ανάκαμψης για τη χρηματοδότηση ολοκληρωμένης μελέτης και των απαιτούμενων έργων υποδομής.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα